Sevags Grækeren på Trøjborg

Tordenskjoldsgade 25, 8200 Aarhus N +45 86 16 88 30

Det græske spisested, Chez Tony, har haft til huse i Tordenskjoldsgade på Trøjborg i over 25 år. I dag er hedder det Sevags Grækeren Trøjborg. Det er Sevag Aharounian, der står bag restauranten og med opskriften om ægte græsk mad lavet med hjertet, serverer han dagligt græske retter for stamgæsterne. Sevag Aharounian har været med hos Chez Tony fra starten. 

 

Maden

Sevags Grækeren har passion for den græske mad, og importerer flere af råvarerne direkte fra Grækenland. På menukortet ses en række græske klassikere, som mange danskere nok har stiftet bekendtskab med på ferieture til Grækenland. 

 

Der er seks forretter at vælge mellem. Her kan nævnes tzatziki, homous og feta pikantiko. Kødretterne fylder meget i det græske køkken. Det ses også på hovedretterne hos Sevags Grækeren, der består af grill-specialiteter som Gyros med marineret skinkekød og græske krydderier, græsk bøf med krydderier, suvlaki eller Paidakia, der er danske lammekoteletter. 

 

Mix grill og specialiteter

De græske specialiteter er mousakka tou pappou, som er en ovnret med hakket oksekød, auberginer, kartofler og bechamel sauce med parmesan ost. Der er også lammekølle marineret med græske krydderier og grøntsager. Endelige er der de tre mix grill retter bestående af Gyros-Bøf mix platte, Gyros-Lam mix platte eller den store servering med gyros, lammekølle og traditionel græsk bøf.

 

Børn og dessert

Børnene er der også tænkt på, og der skal være plads til desserter som græsk yoghurt med honning og valnødder. Alexandra´s chokoladesouffké med varm chokoladesoufflé serveres med vaniljeis eller klassikeren banana split. 

 

Vin/drikke

Der serveres græske vine, hvilket øger det autentiske præg. Chez Tony importerer det meste vin fra Grækenland. Også spiritussen er hovedsagelig græsk som Ouzo, Metaxa og Muscat de Samos. Der er også øl fra Grækenland, men også fra andre lande. Derudover er der sodavand. 

 

Stemningen hos Sevags Grækeren på Trøjborg

Der er en varme og hygge i restauranten. Den er holdt i enkel og rustik stil. Bordene er dækket op med fyrfadslys, en enkelt blomst og med menukortet som dækkeserviet. Betjeningen er venlig og opmærksom. Sidder du ved døren er der ofte trafik i form af takeaway-kunderne, der henter mad. 

 

Senest opdateret: 13/04/2022 10:04