Sådan ser restauranten ud hos Restaurant ATRIUM

Husker du Restaurant ATRIUM på Hotel Royal?

 

I de historiske og storslåede rammer på Hotel Royal på Store Torv, der huser stjerner og berømtheder fra det meste af verdenen, lå i sin tid Restaurant ATRIUM. Bag restauranten stod ejerne af Gastromé, Lars Jørgensen, Søren Jakobsen og William Jørgensen. Det var et brasserie på et pænt højt niveau, hvor det franske køkken herskede dog med lidt afstikkere til det nordiske. Stilen var lidt blandet, og restauranten var på flere områder eksklusiv. ATRIUM lukkede i februar 2023, da Hotel Royal selv ønskede at drive restauranten.

 

Maden

Der skulle ikke foretages de store overvejelser omkring menuen. Den var nemlig besluttet for os med tre retter. Menukortet skiftede jævnligt, og der var fokus på råvarer i sæson. Det lyder lidt for velkendt, da stort set alle restauranter siger det. Men det virkede af sige det, da der var pænt med gæster hos Restaurant ATRIUM.

 

I hverdagene stod menuen på snacks og 3 retter. I weekenden udvidede man pakken til 3 snacks og 3 retter inklusiv velkomstdrink, vinbar, kaffe/the og sødt. Menuen kunne se således ud med hvide asparges, kammusling og blanquette sauce til forret. Hovedretten med oksemørbrad, løg, kål og rødvinsglace og desserten kunne være skovmærke, chokolade og blegselleri. En fin menu uden de store overraskelser. 

 

Cocktail flight

Fredag og lørdag kunne man læne sig tilbage til tonerne af loungemusik med 3 udvalgte cocktails og 3 af køkkenets leg med matchende snacks fra klokken 20.00 til 22.00. Cocktail flight kostede 350 kr.. Snacks og 3 retter hverdage kostede 375 kr., men Dining i weekenden løb op i 595 kr. Det var okay priser taget i betragtning af restauranten lå på byens ældste og smukkeste hotel.

 

Mad ud af huset

Skulle man holde selskab hjemme for minimum otte personer, kan man få restaurantoplevelsen fra ATRIUM med hjem. Kokkene lavede den som take away, og man skulle selv hente den og varme den derhjemme. Om det nogensinde blev det store succes ved vi ikke, men de gjorde en forsøg på det. 

 

Vin/drikke

ATRIUM Cocktailbar var en kvalitetsbevidst bar, hvor de kræsede om cocktails i den gode loungestemning og lyden af afslappende loungemusik. Til maden var der et godt udvalg af vine, og der var selvfølgelig også øl og sodavand. En del af hotellets gæster spiste fast i restauranten. 

 

Stemningen

Der var noget storslået over Restaurant ATRIUM – eller måske mere over Hotel Royal. ATRIUM var, eller ville gerne være eksklusiv, indbydende og luksuriøs. Loftet var af vinduer, hvilket skabte et dejligt lys i dagtimerne, men var knap så visuel flot. ATRIUM havde grønne og rolige omgivelser og var afskærmet fra byens travlhed og ræs. Der var luft mellem bordene og behagelige stole at sidde i. Betjeningen var høflige. De var godt til at tale med gæsterne. Både om maden og hotellet. Generelt kom er der ikke voldsom mange gæster her. Grunden var restauranten var for skjult i bylivet i Aarhus.

 

Restauranten tog også imod selskaber lige fra bryllupper, runde fødselsdage, receptioner til businessmøder.

 

En ret hos Restaurant ATRIUM

En forret hos Restaurant ATRIUM

En lille servering hos Restaurant ATRIUM

Baren hos Restaurant ATRIUM

Der er højt ttil loftet hos Restaurant ATRIUM

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Spicy Monks på Nørre Allé?

Kan man stole på betalte anmeldelser eller anbefalinger?