rosévin

Hvordan spotter du en god rosévin?

 

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold fra PhillipsonWine

 

Hvilken rosévin fortryller dine smagsløg? Med så mange valgmuligheder i både supermarkedet og på vinbarer kan det være svært at vide. I denne artikel vil vi – Philipson Wine –give dig de bedste råd om, hvordan du vælger en god flaske rosé.

 

Derfor er rosévin populært om sommeren 

Selvom vejret ikke altid siger blå himmel og varme, så er sommeren i Danmark over os. Derfor er der også flere danskere, der gerne vil nyde et køligt glas rosévin i sommervarmen. Og det er ikke så underligt.

 

Rosévin er kendt for sin lette og friske profil. Samtidig skal den nydes køligt, hvorfor vinen er en forfriskende følgesvend til sommerens måltider. Tag også roséen med på tur, hvor du kan holde den kølig i en spand med is eller i en køletaske.

 

Hvilken rosévin skal du vælge?

I dag kan du få rosévine fra mange steder i verden – fra Frankrig og Spanien til Chile. Det brede udvalg gør også, at de kan smage forskelligt. Her er vores korte guide til, hvordan du finder en rosévin, du kan lide:

 

  • Vælg efter region: Frankrigs Provence er berømt for sine rosévine. Spanien og Italien producerer også fremragende roséer med den karakteristiske smag af frugt og friskhed. Du finder ofte sødere varianter fra blandt andet USA og Chile.

 

  • Se på alkoholprocenten: Foretrækker du en tør eller sød rosé? Rosévin med lavt alkoholindhold vil ofte være sød, mens en vin med et højere alkoholindhold ofte hælder til den tørre side.

 

  • Kig på årgangen: En god tommelfingerregel er at vælge en ung rosévin, da vinen smager bedst, mens den er ung og frisk. Faktisk bør en rosé ikke være mere end to-tre år gammel.

 

Hos Philipson Wine finder du mange slags rosévine til forskellige anledninger og smagspræferencer. Hver vin er nøje udvalgt, så du er sikret masser af spændende smage af høj kvalitet.

 

Hvilken mad skal du servere rosévin til?

Rosévinens friske, kølige og frugtagtige karakter gør den ideel til et væld af retter. Den klarer sig særligt godt med krydret mad. Selv til de farverige og stærke smage fra asiatiske køkkener kan en god flaske rosévin holde trit uden at blive overmandet.

 

Sushi og diverse lette salater fremhæves også af roséens delikate noter. Til grillaftener er rosévin en fremragende ledsager til grillet kød og grøntsager, hvor dens friskhed komplementerer de røgede nuancer. 

 

Kort fortalt gør en kølig flaske rosé sig til et sikkert valg til næsten enhver menu.