Husker du South Indian i Nørre Allé?
South Indian var et af de mange spisesteder beliggende på Nørre Allé 51. Der var ikke meget indisk mad i området, så The South Indian skilte sig ud på det område. Det var muligt at bestille takeaway, spise i restauranten, få catering eller leje restauranten til private fester. Mod slutningen blev gæsterne dog meget få, og restauranten blev nødt til at lukke.
South Indian lukkede i foråret 2024. Den præcise dato er ukendt, da restauranten lukkede hen over natten uden nogen officiel udmelding.
Maden
Kokkene var hentet til landet fra Sydindien for at gøre maden så autentisk som muligt. Krydderierne, som blev brugt i karryretterne, gik i arv gennem generationer og blev genskabt i Danmark. Hos The South Indian var det Chettinad-køkkenet, der dominerede. Retterne omfattede blandt andet streetfood som dosa og større hovedretter. Maden var generelt stærk, og nogle gange så stærk, at den var svær at spise, selv når man bestilte den som medium.
Frokost
Til frokost tilbød restauranten et spinkelt menukort med blandt andet dagens karryret, sydindiske pandekager lavet af linser og ris, lam med karaikudi-krydderier eller biryani, en traditionel sydindisk risret.
Aftenmenuer
Aftenmenukortet var omfattende, og det krævede tid at finde den rette ret. Der var forretter som papadum og samosa samt forskellige dosa og uthappam, der enten var papirtynde eller tykke sprøde, glutenfrie sydindiske pandekager af linser og ris. Hovedretterne inkluderede et stort udvalg med ris og enten lam, kylling, vegetariske retter eller skaldyr.
Vin og drikke
Drikkevareudvalget var ikke det største. Der var 5-6 forskellige rød- og hvidvine samt rosé at vælge imellem. Øludvalget bestod af Indian Premium Lager Kingfisher og økologisk Svaneke Classic. Derudover tilbød restauranten drinks, læskedrikke, kaffe og chai.
Atmosfæren hos South Indian
Restauranten havde en hyggelig stemning med dæmpet belysning. Langs den ene væg var der en lang sofa, hvor de fleste borde var placeret. Her sad gæsterne tæt, men der var også enkelte borde væk fra sofaen med mere plads omkring. Bordene var pyntet med levende lys, og restauranten var dekoreret med grønne planter og store billeder. Betjeningen var jordnær og venlig.
Menukortet indeholdt mange indiske retter, som ikke var kendt af de fleste danskere, men personalet var nogle dage gode til at vejlede og hjælpe gæsterne med at finde det, de ønskede. Andre dage var de ikke tilstede, og betjeningen under al kritik.
Prisniveau
Hos The South Indian kunne man få hjemmelavet sydindisk mad, der i høj grad var lavet fra bunden, til rimelige priser. Forretterne kostede mellem 37 og 89 kr., dosa og uthappam mellem 99 og 139 kr., og hovedretterne mellem 139 og 189 kr..