Sprødt knækbrød - her er de færdige knækbrød

Opskrift: Sprødt økologisk knækbrød med masser af kerner

 

2 bradepander (ca. 24 stk)

 

Så er det snart weekend og dermed mulighed for at nyde en roligere morgen, hvor man har god tid til at kredse for hinanden og for børnene med en god gang nærende og smagfuld morgenmad. En god og nærende start på dagen. Selv den bedste kan løbe tør for morgenmad ideer, og man kommer let til at ty til præfabrikerede produkter, der indeholder store mængder af sukker og tilsætningsstoffer.

 

Vi kommer her med vores bud på fem klassiske morgenmadshits. Selvfølgelig lavet fra bunden, og som pænt stor sandsynlighed hitter hos hele familien. Der er fokus på den gode smag og ikke mindst gode råvarer, i dette tilfælde 100 % økologisk sprød knækbrød med masser af dejlige og sunde kerner. Og tidsmæssigt er det hurtige, simple retter, som alle bør kunne gå til – sammen med eller uden børnene. 

 

Ingredienser

1 dl økologiske grov-valsede havregryn

1 dl økologiske sesamfrø

1 dl økologiske hørfrø

1 dl økologiske solsikkekerner

½ dl økologiske græskarkerner

1 dl god økologisk olivenolie

1 tsk økologisk bagepulver

3½ dl økologisk hvedemel

2½ dl koldt vand

⅓ tsk. flagesalt

 

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Put alle de tørre ingredienser i en røreskål og bland det med en ske
  3. Tilsæt olien og rør rundt igen
  4. Tilsæt det kolde vand og rør kraftigt, til alle klumper er væk. Dejen skal være meget klistret
  5. Læg et stykke bagepapir på bordet. Hæld halvdelen af dejen ud på midten. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå
  6. Tryk dejen flad med hænderne og bred den så meget ud via håndkraft som muligt. Den skal være flad som en pandekage, men stadig være sammenhængende uden huller. 
  7. Rul efter med en kagerulle. Dejen skal kunne ligge på en bageplade, så pas på den ikke rulles for stor
  8. Når den har en passende størrelse, lægges den over på bagepladen, og det øverste lag bagepapir listes stille og roligt af. Dejen må ikke hænge fast i det, da der kommer huller i knækbrødet
  9. Med en knivspids ridses fire linjer lodret og tre vandret, så du får 12 lige store firkanter. Drys med sesamfrø og hørfrø
  10. Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter. Det skal være gylden-brunt, men må ikke blive for mørkt
  11. Tag ud af ovnen, og skil dem straks fra hinanden, inden de bliver for sprøde og knækker. Afkøl på en rist
  12. Knækbrød opbevares bedst i en lufttæt beholder, evt. en kagedåse. Kan holde sig i flere uger.

 

Serveringstip; 

Knækbrød kan spises til morgenmad med smør, ost og marmelade til. Det kan også spises til frokost med pålæg eller bare som formiddags- eller eftermiddagssnack uden noget på. Egner sig også til forskellige dippings som pesto og tapenade. 

 

Man kan erstatte sesamfrø og hørfrø på toppen med fx birkes eller flagesalt alt efter, hvad knækbrødet skal bruges til. Kun fantasien sætter grænser. 

 

Knækbrødet egner sig til madpakker, også til de mindste, der elsker en let, sprød og smagfuld snack. 

 

Velbekomme 😊

 

Se billederne af arbejdsgangen her:

Her er ingredienserne til vores knækbrød

Her af vi afmålt hvad vi skal bruge til opskriften

Er er skålen med kerner til knækbrød med masser af kerner

Så kom der vand i dejen

Her er dejen hældt ud på bagepapir

Dejen skal være flad som en pandekage, men stadig være sammenhængende uden huller. 

Rul efter med en kagerulle. Dejen skal kunne ligge på en bageplade, så pas på den ikke rulles for stor

Sådan skal den se ud - ingen huller

Sådan skal pladen se ud

Med en knivspids ridses fire linjer lodret og tre vandret, så du får 12 lige store firkanter. Drys med sesamfrø og hørfrø

Er er de færdig knækbrød

Her er det færdig resultat af vores økologiske knækbrød