Udsigten fra et højhus

Tips og tricks til dig der overvejer at starte egen virksomhed

 

 

Det kan være en fantastisk følelse at have sit eget og at se sine drømme blive til virkelighed ved hjælp af egne evner og kompetencer. Ved at starte sin egen virksomhed kan man udleve netop dette og samtidig løbende få lov til at udvikle på virksomheden. Dermed kan man hele tiden stile mod nye og større mål, hvad der kan være berigende rent personligt. Dette er således også en ambition for mange mennesker, og det lykkes lige så for en hel del at gøre drømmen til virkelighed. At starte en virksomhed dog også en stor beslutning, der selvsagt kræver både gennemgribende overvejelser og rigtig meget planlægningstid. I processen er der mange ting at holde styr på, og følgende er blot en lille brøkdel af disse, men dog ting som er gode at holde sig for øje.

 

Få styr på de essentielle behov først

Alt efter hvilken virksomhed du ønsker at starte, er det nødvendigt styr på de essentielle behov først. Her er det vigtigt at finde de helt rette leverandører, uanset hvad det drejer sig om. Hvis du eksempelvis har behov for en leverandør af pålidelig strøm samt fysisk it-infrastruktur, kan du oplagt søge mod APC – Schneider Electrics. Det handler altsammen om dine specifikke behov, og du kan derfor eventuelt starte med at opsætte en prioriteringsliste, hvor du ser på, hvad der er de vigtigste ting at få styr på først med din virksomheds målsætninger in mente. På disse punkter nytter det ikke noget at spare. I hvert fald ikke hvis det går ud over kvaliteten.

 

Find de rette lokaler

Din virksomheds lokaler kan i nogle tilfælde være en vigtig del af dit brand eller din mulighed for at nå ud til målgruppen. Eksempelvis hvis virksomheden er en iværksætter virksomhed med fokus på livsstilsprodukter eller lignende. Eller hvis miljø er et vigtigt punkt på dagsordenen. Det er lokalerne, der er den fysiske base, og det er derfor vigtigt, at de stemmer overens med virksomhedens etik, og den generelle ‘vibe’ virksomheden ønsker at udsende. Det kan være at virksomheden ønsker at henvende sig til det yngre segment i forbindelse med salg af livsstilsprodukter. 

 

Netværk og atter netværk

En endnu vigtigere ting er netværk. Netværk er alfa omega, når det gælder opstart af en virksomheden, og det er derfor utroligt vigtigt at sætte tid og overskud af til dette. Tro endelig ikke, at det er til at komme udenom, bare fordi ‘networking’ ikke er din yndlingsbeskæftigelse. Som på stort set alle andre fronter er kontakten mellem mennesker i centrum.