TOASTiT i Klostergade i Aarhus set udefra gaden.

Husker du TOASTiT i Klostergade?

 

 

TOASTiT lå i Klostergade indtil januar 2023. De lukkede, da de ikke kunne få forretningen til at løbe rundt økonomisk. TOASTiT var ejet af Jesper Nielsen. Caféen så ikke ud af meget udefra, men indenfor var stilen rå og hyggelig. Som navnet sagde sig selv. De slog sig op på toast. Ikke de kendte parisertoast og cowboytoast fra 80´erne, men en nyfortolkning – en slags gourmet-toast i mange variationer, der byggede på anstændige råvarer og et surdejsbrød, der havde været længe undervejs.

 

Det var comfort food lavet på gode råvarer med omtanke. Stort set alt lavede de bunden.Kunder var vilde med dem i starten, men tilsidst var der åbenbart for få kunder til caféen kunne løbe rundt. Om grunden var manglende nytænkning vides ikke, men det kunne være et bud. Det meste handlede om toast, og der var grænser for, hvor mange man kunne spise af dem.

 

Toast i mange variationer

Menuen bestod af seks morgenmadstoast med smørristet skive, af deres eget grove langtidshævede surdejsbrød, ni surdejstoasts, tre rugbrødstoasts og to salater. Derudover fandt man også vegetar- og veganertoast samt desserttoast med banan, mascarpone og Nutella. Fælles for toastene var, at osten bandt det hele sammen. Det var forskellige slags lige fra Havarti over gedeost til Cheddar. 

 

Brødet i en klasse for sig

Toastene var 48 timer undervejs og var lavet på langtidshævet surdejsbrød. Det gav brødet med karakter, smag og ”brød-personlighed”. Det mente ejeren i hvert fald. Det havde en god sprødhed og pæn krumme, som i dén grad komplimenterer råvarerne på absolut bedste vis. Brødet var godt, selvom vi ikke var på niveau med byens bedste surdejsbagerier. 

 

Råvarer og emballage

Råvarerne var særligt udvalgt påstod ejerne. Oksekødet kom fra Kildegaarden ved Mariager Fjord og de økologiske æg var fra Niels og Grete i Hadsten. Emballagen var lavet af 100% genbrugsmaterialer. Altsammen sympatiske træk, men om man kunne smage den gode kvalitet i maden var mere tvivlsomt. Men det var god markedsføring, at fortælle den historie.

 

Stilren indretning

En gennemført café og takeaway var hvad vi så. Indbydende og venlig indretning med god akustik. Der var pænt og rent. Der vr små 30 siddepladser i det store og velindrettede lokale og nogle relativ få siddepladser udenfor. Køkkenet var åbent, så vi gæster kunne følge med i processen og i den grad dufte hvad de lavede. Det kan man mene om hvad man vil, men det passede fint til lokalet.

 

Drikkevarerne

Også omkring drikkevarerne var der tænkt på den gode kvalitet – selvfølgelig fristes man til at sige dengang de havde åbent. Bønnerne til kaffen var fra Mols Kafferisteri fra Femmøller Strand, og de økologiske safte var fra Møllegården. Ellers stod den på sodavand, milkshakes, Fritz Kola og TeeDawn – Lowcaholic® øl. Der var ikke øl og vin, hvilket gjorde mange valgte andre steder at spise. 

 

Prisniveau

Værdigrundlaget hos TOASTiT var kvalitet, bæredygtighed, smag og value for money. Priserne var fair. En toast kostede 60 og 72 kr., og her fik du altså et helt måltid. Det var en god pris for velsmagende og hjemmelavet fastfood. Set i bagklogskabens lys var priserne nok også for lave. 

 

En toast hos TOASTiT

De smagte godt de hjemmelavede toast hos TOASTiT

Indretningen hos TOASTiT

De hårde stole hos TOASTiT

Godt surdejsbrød hos TOASTiT

Søde shakes hos TOASTiT

LÆS OGSÅ:

Tjek sandwich-guiden til Aarhus her: