Mad og drikke på til selskabet

Guide: Hold et middagsselskab med god mad og underholdning

 

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

 

Selvom der i Aarhus er uendelige muligheder for at gå ud og spise, kan det indimellem være rart at have en aften derhjemme. Det gælder også, når man skal bruge tid med familie og venner, og god mad og underholdning er et must. Hvad end du er en erfaren vært, eller står overfor at skulle afholde dit første middagsselskab, får du her inspiration til, hvordan du lykkes med både mad og underholdning.

 

Vælg underholdning, der involverer gæsterne

Underholdning kan finde sted både før, under og efter maden. Det kan for eksempel være, at I sammen skal spille et NetBet roulette spil, afprøve jeres kunstneriske evner med croquis eller slå hinanden i en musikquiz. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men ofte har underholdning, der involverer gæsterne størst succes. Altså aktiviteter, hvor de skal deltage på den ene eller den anden måde og ikke bare sidde passivt og se til. Det giver fælles oplevelser, som I kan grine af og snakke om langt ud i fremtiden. Synes du, at det er meget også at skulle planlægge underholdning, kan du overveje at bede gæsterne finde på en kort aktivitet hver, som de kan medbringe til selskabet.

 

Giv den gas med maden

Middagsselskaber er generelt kendte for at have et stort fokus på maden. Det kan godt virke lidt overvældende, hvis man skal afholde sit første selskab, og ikke er vant til at lave mad til mange. Eller måske slet ikke er god til at lave mad. Men lad det ikke slå dig ud. Aarhus har heldigvis et stort udvalg af restauranter, som tilbyder takeaway. Du behøver altså ikke servere pølsemix fra den lokale grill eller pad thai fra biksen nede på hjørnet, for at slippe for besværet i køkkenet. Prøv for eksempel de lækre surdejspizzaer fra Melværk i Risskov eller de smagfulde franske retter fra Juliette i Jægergårdsgade. Så er du sikker på at maden bliver en succes, og du behøver ikke løfte en finger.

 

Imponer med et tema

Skal der ske lidt mere til dit middagsselskab, og har du allerede styr på mad og underholdning, kan du imponere dine gæster endnu mere med et velvagt tema. Måske det skal være casinoaften eller Hawaii-tema? Her er det vigtigste, at du gennemfører temaet både i mad, underholdning, kostumer og i dekorationer, så stemningen virkeligt kan mærkes. Pynt op med hulakranse, palmer og farverige lys, og servér pina colada, når gæsterne ankommer. Så er du sikker på, at dit selskab vil blive husket i lang tid.