Vinkompasset
I flere år har passionerede journalister og anmeldere været en del af Spiseguiden Aarhus. Vi lavede faste vinguider og vinanmeldelser til andre medier, men det stoppede brat, da covid-19 ramte. Det gav plads til en pause.
Nu, næsten fem år senere, er det tid til at genoptage fokus på vin i Aarhus og Østjylland. Interessen er der, og behovet for et seriøst, lokalt vinmedie er tydeligt.
Idéen var først at skabe et selvstændigt vinmedie. Men Spiseguiden Aarhus har i dag over 125.000 læsere og op til 250.000 visninger om måneden. Derfor giver det mening at bygge videre på den troværdighed, som vi selv mener vi allerede har. I dag ligger Vinkompasset, som en sektion på Spiseguiden Aarhus.
Vores journalister og vinskribenter står selv på mål for deres indhold og vurderinger. Vi anmelder vine, besøger vinbarer, vinhandlere og restauranter med stærke vinkort. Vi deltager også i smagninger og winemakers dinners.

Vi mødte dansk vins ’Godfather’ og fandt Nord-Rhône på Sicilien
Manden, myten, legenden. Vi satte pioneren Peter Vinding-Diers i stævne til en udsolgt Winemakers Dinner på Restaurant Tangkroen. En aften, hvor Vinding-Diers i…
Læs mere
Hvad er naturvin?
Naturvin er et praksisbegreb. Målet er at lave vin med så få indgreb som muligt. Der findes ingen fælles, juridisk EU-definition. Frankrig har…
Læs mere
Winemakers dinner med Christiaan Coetzee Uva Mira i Sydafrika
Lesedi Wines afholder vinsmagning og winemakers dinner onsdag 25. september 2024 kl. 18.00 på Restaurant Pihlkjær i Mejlgade i Aarhus C. Her kan…
Læs mere
Vom Schiefer, Fries, Riesling fra 2023
Vurdering og anmeldelse af vinen Mosel rimer på riesling og her er ingen undtagelse. Vom Schiefer spiller på det friske, og der er…
Læs mere
Interview med Michael Moosbrugger fra Schloss Gobelsburg
På billedet ses Palle Enevoldsen , Lars Bo Guldhammer Henriksen og Michael Moosbrugger. Man kan sammenligne det lidt med spørgsmålet: Hvad er skønhed?…
Læs mere