Husker du Madkonsulatet i Mejlgade?
Madkonsulatet var en bistro og takeaway beliggende i Mejlgade 36A. Her var der mad til billige penge. Stilen leder tankerne hen på en fransk bistro med en forventning om god mad og service. Det var nu ikke det de fleste gæster oplevede. De fik de vildeste kritik for deres service på de sociale medier.
De påstod selv, at stilen var det nordiske køkken, der mødte det sydlandske. De kaldte det – deres passion. Ejeren og køkkenchefen hed Josef Marcus, eller det var det navn han brugte de senere år. Nogle gange brugte han også andre navne. Han have en fortid hos Just Bistro i Mejlgade og Madrepublikken i Jægergårdsgade og andre restauranter, som alle er lukket i dag. Madkonsulatet lukkede i 2022, da kassen var tom.
Maden hos Madkonsulatet
Menukortet var en god blanding af internationale retter, der skiftede jævnligt. Til frokost var der fast panini. Fem forskellige var der at vælge mellem. Alle var med mozzarella, cherrytomater og basilikum, og dertil valgte man parma, chorizo, spicy tun eller bresaola. Der var også en vegetarpanini med grillet aubergine. Derudover var der en falafelrulle, dagens ret samt vegetarisk meze. Af andre rette kan der nævnes hvidvinsdampede muslinger med fritter. Det var ingen rød tråd i madstilen hos Madkonsulatet.
Tapas
Der var tre forskellige tapas. På serveringen var der to slags charcuteri, to slags ost, pesto, aioli, oliven og brød. Du kunne også få den med fisk som gratinerede hummerhaler, calamari, pil-selv-rejer, røget laks, salat, pommes og brød. Vegetarerne kunne vælge udgaven med hjemmelavet falafel, bønnemos, patata bravas, babaranough, mousaka og salat. Alle tre kunne fås som takeaway på en god dag.
Drikkevarer
Der var Hancock øl på hanen, og husets vin var på karafler og glas. Der var også sodavand og kaffe. Priserne var okay. Vinen var der nu ikke meget at skrive hjem om. Den var laveste fællesnævner, og vi valgte ofte en øl i stedet for, da vi havde mere tillid til det. Personalet viste ikke noget om de vine de serverede. De var ofte helt blanke, hvilket til tider var tåkrummende pinligt. Ejeren kunne finde på at slæde gæsterne ud, hvis de stillede spørgsmål til maden og vinen. Det skete flere gange at han ligefrem smed gæsterne ud – uden grund, men fordi de spurgte ind til noget som ikke passede ham.
Prisniveau
Det ar billigt hos Madkonsulatet. Priserne var så lave, at det er svært at forlange meget mere for noget at spise. Kvalitet og service stod mål med de lave priser. En panini kostede 45 kr., dagens ret løb op i 55 kr. mens hvidvinsdampede muslinger og fritter kostede 65 kr. Prisen på to retter svingede mellem 115 kr. og opefter, mens 3 retter kostede fra 145 kr.. Husets vin på glas kostede 50 kr. mens en fadøl løb op i 45 kr. Nu var det ikke byens bedste mad og råvarekvalitet, langtfra, men priserne var utrolig lave.
Fish ´n´chips med aioli kostede 60 kr., pil-selv-rejer med brød og aioli: 200 g. 70 kr., 800 g. 185 kr., tapas kostede 95 kr./125 kr.. Nogle gange kostede det mere alt efter ejerens humør på dagen. En halv liter fadøl kostede 45 kr.
Stemningen
Indretningen og stilen var hyggelig og noget kunstig i det. Tankerne kunne let flyve hen på græske turist-restauranter, hvor det hele er lavet i Kina. Det virkede forloren og noget roet i det. Udenfor på det smalle fortov var der opstillet borde, hvor man sammen med mad og drikke kunne følge med i livet på travle og trafikerede Mejlgade. Betjeningen tog imod bestillinger og serverer efter en del ventetid maden på fortovet. Madkonsulatet fik alt for ofte dårlige anmeldelser på de sociale medier og andre ratingsplatforme, hvilket gjorde flere og flere gæster ikke kom igen. Det var nok også grunden til, at stedet måtte lukke og slukke.
LÆS OGSÅ:
Se andre spisesteder i Mejlgade her:
Husker du Burger Town i den gamle pølsebod i Hasle?
Husker du Mood Persian Cuisine i Sønder Allé?