The Lazy Wombat i Ceresbyen set udefra

Husker du dengang The Lazy Wombat lå i Ceresbyen?

 

Efter kun to og et halvt år i Ceresbyen havde The Lazy Wombat drejet nøglen om for sidste gang. Det skete i slutningen af 2019, og caféen genopstod ikke andre steder. 

 

I en tid, hvor konformitet var normen, var det en ægte fornøjelse at have mødt personer som James Caldwell. Han var den karismatiske og passionerede ejer af The Lazy Wombat, en restaurant der lå i hjertet af Ceresbyen i Aarhus. Med sin australske baggrund og fem års erfaring i Danmark, havde han formået at skabe en unik fusion mellem australsk mad og smagsoplevelser og danske, lokale råvarer. Det tegnede til en kæmpesucces. 

 

Disken og menutavlen hos The Lazy Wombat

 

En spændende menukort

Når man først havde kastet et blik på menuen, kunne det virke som en labyrint af eksotiske retter. Men James var en fremragende vært, der med stor entusiasme og indgående kendskab til madkultur, havde forklaret hver enkelt rets sammensætning, oprindelse og smagsprofil. Vi havde ladet os friste af “Big Brekkie,” en omfattende brunch uden mejeriprodukter, til 145 kroner. Denne ret var en sand symfoni af smagsnuancer, der spændte fra det salte til det søde, og den var kun tilgængelig i weekenden.

 

Her ser vi det åbne køkken hos The Lazy Wombat

 

Lavede de byens bedste toast?

Godt spørgsmål kan man sige, og i dag er det mest af historisk interesse at vide det. Men det mente vi her på spiseguiden de gjorde dengang. Som en del af vores gastronomiske eventyr havde vi også valgt den klassiske toast med skinke, ost og tomat, prissat til 70 kroner. Denne tilsyneladende enkle ret blev forvandlet til en kulinarisk overraskelse, takket være restaurantens eget surdejsbrød og en unik, hjemmelavet ketchup med en subtil sød undertone. Det var en ret, der både mættede og glædede, og som udfordrede vores opfattelse af, hvad en ‘simpel’ toast kunne være, og ikke mindst hvor godt den kunne smage. 

 

En forrygende god toast hos The Lazy Wombat

 

Cæsarsalaten, prissat til 80 kroner, var en frisk og lækker oplevelse med en velafbalanceret dressing, der kombinerede syrlighed og sødme på en elegant måde. Dog manglede den den australske flair, som vi havde forventet, hvilket efterlod plads til forbedring og innovation.

 

En cæsarsalat hos The Lazy Wombat

 

Tærten hos The Lazy Wombat var prissat til 50 kr., var en delikatesse ud over det sædvanlige. Fyldt med møre oksehaler og svampe i en dyb rødvinssauce, var det en af de bedste tærter, man kunne finde i Aarhus, og måske endda i hele Danmark. Det var en ret, der ikke bare smagte fantastisk, men også fortalte en historie om australsk madkultur og tradition.

 

The Lazy Wombat kunne noget med der pie

 

Når enkelhed kommer til sin rette

Avocado-toasten var en anden stjerne på menuen. Den bløde, modne avocado blev krydret med et strejf af citrus og blandet med creme fraiche. Tilføjelsen af laks for ekstra 20 kr. var valgfri, men de anbefalede det for at få den fulde smagsoplevelse. Det var en ret, der kombinerede forskellige teksturer og smagsnuancer til en harmonisk helhed.

 

En advocadomad med røget laks hos The Lazy Wombat

 

Udover de større retter tilbød The Lazy Wombat også en række uimodståelige desserter. Deres chokoladecroissant og amerikansk-inspirerede banana bread var begge fremragende valg, der rundede måltidet af på bedste vis. Det var den perfekte afslutning på en allerede fantastisk kulinarisk rejse.

 

En vært man husker

James Caldwell var ikke bare en ejer; han var hjertet og sjælen i The Lazy Wombat. Hans passion for mad og gæstfrihed skinnede igennem i hver interaktion, hvilket gjorde hvert besøg til en mindeværdig oplevelse. Han fungerede som ambassadør for australsk madkultur og bragte et stykke af ‘Down Under’ til hjertet af Aarhus.

 

Bananabread med smør hos The Lazy Wombat

 

The Lazy Wombat var mere end bare en restaurant; det var en sand oase, der tilbød en helt unik og autentisk blanding af australsk og dansk madkultur. Med sin fokus på hjemmelavede, ofte økologiske ingredienser, tilbød denne perle i Ceresbyen en uovertruffen værdi for pengene og en madoplevelse, der blev husket længe efter, at måltidet var forbi. Det var en restaurant, der udfordrede normen og satte en ny standard for, hvad en fusion mellem forskellige madkulturer kunne opnå. Australske spisesteder findes ikke i Aarhus i dag. 

 

The Lazy Wombat set udefra på en forårsdag

 

En vild god crossiant hos The Lazy Wombat

 

Lidt varmt at drikke hos The Lazy Wombat

 

En af byens bedste chokoladecroissanter hos The Lazy Wombat

 

De havde i sin tid et pænt øludvalg hos The Lazy Wombat

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Aros Sandwich i Vestergade? (Lukket permanent)

Husker du Restaurant Novel? (Lukket permanent)

Husker du Bar´ Lokal? (Lukket permanent)