Ikke et øje på Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

Husker du Bar´ Lokal? (Lukket permanent)

 

I den hyggelige og livlige Jægergårdsgade lå Bar´ Lokal. Desværre lukkede og slukkede Bar´ Lokal endegyldigt sidst i 2023. Det var Søren Andreasen fra Klassisk 65 og Mads Høgh, som ejede Bar´ Lokal sammen. Stedet var unikt og havde sin egen charme. Vi så en bar, der skilte sig ud på flere måder. For det første var der mad. For det andet var baren farverig og fyldt med charme. For det tredje bestilte og betalte man mad og drikke i baren. 

 

Hos Bar´Lokal kom man forbi til en eller flere drinks. Man tog plads inde eller ude, og blev man sulten, bestilte man lidt mad. Maden var delemad. Vejret i Danmark gjorde, at der var relativt sjældent, man kunne sidde udenfor med mindre man havde skitøj på. 

 

Deleretter i forret-størrelse

Konceptet var enkelt. Det var social dining. Der var en simpel menu, hvorfra man bestilte forskellige små retter. De var oplagte til deleretter, men man kunne også gå solo, hvis man ønskede det. Betjeningen anbefalede tre til fire portioner pr. person. De var på størrelse med en forret. Maden blev serveret i små heats, og man kunne selv være med til at bestemme tempoet.

 

På menuen

Menukortet bestod af otte serveringer med seafood. Her var bl.a. østers, røget laks, rejer, carpaccio af linefanget tun og kammusling. Af kød var der carpaccio af mørbrad eller ribeye i skiver, mens snacksene bestod af Iberico chips, brød med aioli, mandler og oliven. Til vegetarerne var der retter som falafel med Baba ganush, burrata eller løgringe. 

 

Den eneste hovedret eller større servering, Bar´ Lokal havde, var Plateau de Fruits de Mer. Hvad den bestod af, kom an på udvalget af fisk og skaldyr. Prisen var i den høje ende af skalaen, men fedt det var på menuen. Det så man ikke mange steder i Aarhus. 

 

Vin og drikke

Udvalget var let at overskue. Her var tre hvidvine og tre rødvine både i økologisk og vegansk udgave. Der var to øl. Begge var fra Moritz, og så var der drinks som gin og tonic, Aperol Spritz og Strawberry Daiquiri samt cava og champagne. En espresso samt vand var også at finde. Priserne på drikkevarer var i den høje ende af skalaen, men nu var stedet heller ikke så stort, så man kunne godt tillade sig at tage lidt mere for drikkevarerne, da vi jo var i den hippe Jægergårdsgade. 

 

Atmosfæren

Bar´Lokal favnede alle – mere eller mindre. Det var i hvert fald vores oplevelse de gange, vi besøgte stedet. Det var uanset alder og stil. Det skulle dog noteres, at der blev talt engelsk i baren, hvilket de nok synes var smart at gøre, da flere af dem fint kunne tale dansk. Her var en særlig stemning, der var helt nede på jorden. Man gik til baren for at bestille og betale. Baren var farverig og med vinflasker overalt. 

 

Man sad som sild i en tønde

Bordene stod tætte, helt ufattelig tætte, og man kom hinanden ved. De fleste borde var med rød- og hvidternede duge samt levende lys, og man sad på bænke eller stole. De store vinduer gav et godt vue mod Jægergårdsgade. Man kunne også tage plads udenfor. Betjeningen var venlig og smilende, dog lidt meget nede i gear. Man skulle jo ikke virke alt for ivrig. De guidede gerne og kom med anbefalinger så godt, de nu kunne.

 

Prisniveau

Hvad man skulle betale, afhang af, hvor sulten man var, og hvor meget gas man ville give. En servering gik fra 57 kr. for toast melba med tzatziki til 235 kr. for ribeye. De fleste serveringer lå omkring de 100 kr.. Det skulle nævnes, at de generelt var små serveringer, man fik hos Bar´Lokal. Overall, it was a delightful experience, albeit tinged with a hint of nostalgia now that the place has closed its doors for good.

 

Cool indretning hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Udeservering og ingen gæster hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

En tør omgang hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Den smagte fint, men var dyr hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Menukortet hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Husk lige akustikken hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade er pivringe

 

Udeservering hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

En lille ih dyr forret hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Vildt sjov og spændende indretning hos Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Vejret er ikke det bedst den dag vi var forbi Bar´ Lokal i Jægergårdsgade

 

Bar´ Lokal i Jægergårdsgade set udefra gade af

 

ANDRE LÆSER OGSÅ:

Se de asiatiske spisesteder i Aarhus

Find en avocadomad i Aarhus

Mesut Dursuns Tokio Bar i Skolegade:

Café Smagløs på Klostertorvet:

Kimo Pizza på Frederiksbjerg: