Husker du Restaurant Sylt i baggården? (Lukket permanent)
I rå, rustikke og hyggelige lokaler godt gemt i en baggård i Mejlgade husede Nickolai Bruun og Anders Larsen som chefkokke på den lille og hyggelige Restaurant Sylt. Stedet lukkede og slukkede for sidste gang i januar 2022. Kunderne svigtede ganske enkelt. Desværre. Det var lysten, der dirigerede menuen, og de to kokke lavede mad, som de selv var inspireret af og godt kunne lide. Beliggenheden var unik og mindede om en madhule i en baggård i Rom.
Maden hos Restaurant Sylt
Menuen var simpel og let overskuelig, men fyldt med smag og omhu. Maden var hjemmelavet, altid lavet fra bunden og inspireret af sæsonens friske råvarer. Til frokost kunne gæsterne vælge mellem to delikate retter: Pil-selv-rejer med aioli, spæde salater, brændt citron og frisk dild eller en gravad kalvesandwich med sprøde hjertesalater, ramsløgsmayo og soltørrede tomater. Alternativt kunne man nyde en tre-retters menu sammensat efter sæsonens bedste råvarer.
Sammensæt din menu
Til aften blev gæsterne forkælet med muligheden for at kombinere alle retter på kryds og tværs eller vælge dem som enkelte retter, alt efter deres ønsker og smag. Frokostmenuens lækkerier var også tilgængelige om aftenen, men der var også frihed til at vælge mellem en række forretter, såsom gravad kalv med syltede rabarber, sprøde mizuna-salater og ramsløgsmayo eller jomfruhummer med asparges og hvidløgsmayo, serveret med en frisk spæde salat, brændt citron og dild.
Hovedretterne bød på alt fra helstegt rødspætte med “stuvede” hvide asparges og dildkartofler til saftig sortfods svinemørbrad med cremet baconsauce, forårssprøde grøntsager og polenta. Og til dessert kunne man forkæle sig seved bordene.
Prisniveau
På Restaurant Sylt kunne man nyde lækker mad til priser, der passede til de flestes budgetter. Det var imponerende, hvordan de kunne servere så høj kvalitet til så fornuftige priser. Tre retter kunne fås for 175 kr. eller 285 kr., og en enkelt hovedret lå typisk mellem 90 og 175 kr.lv med en forfriskende citronfromage med hvid chokolade, estragon og knasende oreo-kiks.
Vin/drikke
Glassene blev fyldt med nøje udvalgte vine, kolde øl og forfriskende sodavand. Selvom udvalget var begrænset, var kvaliteten høj, og priserne rimelige.
Atmosfæren
Omgivelserne i den moderne bistro var en blanding af charme og rå elegance, med rustikke vægge, hjemmebygget indretning og hyggelige nips på hylderne. Stemningen var afslappet, meget nede på jorden og uformel, og hvis vejret tillod det, kunne gæsterne nyde deres måltid i gården ved et af de opstillede borde. Betjeningen tog sig tid til gæsterne, var venlige og imødekommende og delte gerne en snak
LÆS OGSÅ:
Nyt startup bruger kunstig intelligens til at skabe tusindvis af gratis opskrifter