Husker du Baggården 22? (Lukket permanent)
Lige fra man trådte ind hos Baggården 22 i M.P. Bruuns Gade, blev man ramt af en særlig stemning. Desværre gik Baggården 22 konkurs og lukkede i september 2023.
Her fandt man en tapasbar i den øverste hylde. Det var delevenlige retter fra hele verden, der stod på menukortet. Ejerne af Baggården 22 var Troels Riisbrich Underlien, Marc Bjørn og Ane Stürup. Baggården 22 var et sted for alle, hvor betjeningen satte en ære i at servicere.
Maden
Det var frisklavet tapas, der blev serveret. Skinkerne hang ned fra loftet og blev skåret på store pålægsmaskiner. Menuen skiftede jævnligt, men der var nogle faste klassikere på menukortet. Konceptet var enkelt. I menukortet fandt man flere kategorier af tapas, og man krydsede det af, man ønskede at spise. Der blev anbefalet 7-8 slags tapas til to personer. Der var også noget for vegetarer. Skinkerne var i en kategori for sig, og der var flere forskellige at vælge mellem.
Vin og drikke
Der var vin for alle og til enhver lejlighed. Der var spanske, franske og tyske vine på menuen. Hvis man ville nørde lidt omkring vinene, var der også mulighed for det. Sherry passede godt til skinken, og hvis man var til det, var det et must at tjekke kortet.
Byens baggård og madhule
Store hvide bogstaver med navnet Baggården 22 på facaden fangede øjet fra gaden. Ude foran var der i solsæsonen et par hyggelige borde at tage plads ved. Restauranten så ikke stor ud udefra. Det første lokale var aflangt og med åbent køkken, så man kunne følge med i, hvordan kokkene arbejdede og få en snak over et glas vin og en let anretning. Ned fra loftet hang lufttørrede serrano- og Ibéricoskinker. Der var ingen stress.
Inde bagved lå baggården. Her var der plads til 45 spisende gæster. Rammerne var hyggelige, og stemningen var nede på jorden. Der var klinker på væggene, en tyr der skuede ud over gæsterne, og masser af grønne planter og rislamper. To gange om måneden var der forskellige events. Personalet var imødekommende og genkendte stamgæsterne.
Prisniveauet hos Baggården 22
Hvad prisen løb op i, afhang af, hvor meget gas man ville give. Skinke gik fx fra 90 kr. til 245 kr., fisk/skaldyr kostede mellem 55 kr. og 120 kr., mens kødretter stod til mellem 72 og 108 kr.. Man kunne også vælge månedens menu til 399 kr.. Generelt var priser fair, og måske også for lave, da restauranten jo ikke kunne løbe rundt.
LÆS OGSÅ:
Miró – Aarhus´ældste gourmetrestaurant
Stjerneskud: Guide til jagten på stjerneskuddet i Aarhus
Husker du Diverso på Frederiksbjerg?