Restaurant Egå Marina set ude fra en bådbro af

Husker du Restaurant Egå Marina? (Lukket permanent)

 

Marinaen i Egå er på mange måder en oase, som lå blot 11 km fra Aarhus Centrum. Her lå restauranten Egå Marina, som blev besøgt af gæster, der gik tur og så på de mange sejlbåde, der lå side om side, eller gæster, der blot ønskede en middag og nyde panoramaudsigten indefra. Restaurant Egå Marina lukkede og slukkede i foråret 2024. Med årene kom der færre og færre gæster, og maden var ikke noget at skrive hjem om. Det var som om, at tiden var løbet fra ejerne af Restaurant Egå Marina.

 

Restauranten var mest populær i sommerhalvåret. Derfor var der a la carte servering fra start april til oktober, hvor der var åbent fra kl. 12 til 21. Fra oktober til april var der kun åbent til selskaber over 10 personer, hvilket ikke var særligt populært. Hvis man brugte ordet sommerrestaurant, ville det være meget passende. 

 

Maden

Restaurant Egå Marina tilbød et bredt udvalg af retter til både frokost og mad til aften. Det var dansk mad, der var udgangspunktet. Til frokost var der retter som stegt rødspættefilet, maritime håndmadder, Ronalds fiskefrikadeller, stjerneskud a la Egå Marina, pariserbøf og æggekage. Til dessert eller kaffen var der bl.a. Pastorens lagkage, chokomuffin eller kransekage. Om aftenen var der klassiske danske retter, som smagte ganske fint uden at imponere på nogen måde. Råvarerne var nok ikke de bedste der kunne opdrives, men priserne var også lave. Tingene hænger sammen, og det var okay hverdagsmad til prisen. Portionerne var pænt store, og her kom mange gæster, som gik mere op i mængden af mad frem for kvalitet og smag. 

 

Restaurant Egå Marina set udefra en af badebroerne

 

Atmosfæren

Udsigten fra Restaurant Egå Marina var værd at opleve. Gennem de store vinduer havde gæsterne en smuk udsigt ud over marinaen med de vuggende både, Aarhusbugten og med Mols Bjerge i baggrunden. Betjeningen var relativ venlig og imødekommende, hvilket skabte en afslappet og hyggelig atmosfære. Ofte var der lang ventetid på betjeningen, men antallet af gæster afhang også i høj grad af, hvordan vejret var. Der var udeservering og pænt mange siddepladser ud mod vandet, hvilket selvsagt er populært når vejret er godt. 

 

Skilt med dagens hjemmebag hos Restaurant Egå Marina

 

Selskaber

Skulle man holde en større fest som fødselsdag, konfirmation, barnedåb eller bryllup, kunne man slippe for besværet og lade Restaurant Egå Marina stå for alt fra madlavningen og serveringen til opdækningen og oprydningen efterfølgende. De havde lokalerne i skønne omgivelser til både store og små arrangementer, hvilket gjorde det til et ideelt sted for sådanne begivenheder.

 

Prisniveauet hos Restaurant Egå Marina

Det var hjemmelavet mad langt hen ad vejen. Priserne var moderate, og frokostretterne gik fra 128 kr. for tre slags sild og op til 210 kr. for Marinaens frokosttallerken med koldrøget laks, æble/peberrodscreme, rejer med aioli, italiensk charcuteri, bøf af kalvefilet, oste, kiks, nødder, frugt og brød. Retterne som takeaway kostede mellem 140 kr. og 170 kr., hvilket også var en god pris. 

 

Menustanderen hos Restaurant Egå Marina

 

Takeaway

Fredag og lørdag havde Restaurant Egå Marina et lille udvalg af takeaway. Her kunne man vælge mellem stjerneskud a la Egå Marina, hjemmelavede fiskefrikadeller, okseburger med pommes og rødspættefilet med rugbrød. Udvalget var okay, og hvis man var til den slags mad, så var stedet en oplagt mulighed. Hvis man ikke lige boede i nærheden, var der langt at køre, men det var efter vores opfattelse også mest de lokale som hentede takeaway her. 

 

Afsluttende Bemærkninger

Restaurant Egå Marina var til tider et populært valg blandt både lokale og besøgende. Især i sommermånederne, hvor den naturskønne beliggenhed og den gode mad tiltrak mange gæster. Selvom restauranten nu er lukket, huskes den for sin maritime atmosfære, danske traditionelle retter og ikke mindst den fantastiske udsigt over marinaen og Aarhusbugten. I dag ligger der en anden restaurant i lokalerne, dog med noget andet mad. 

 

LÆS OGSÅ:

Faour – Nicolinehus

Aarhus Snooker & Pool i Risskov

Café Suverän i Risskov