Af Jan L. Pedersen,

 

Frokost på MellemRum i Aarhus

 

En af Aarhus’ ældste restauranter, Mellemrum, ved Fredens Torv, er begyndt at servere frokost. Dog “kun” fredag og lørdag. Mikkel Laursen er køkkenchef her, hvilket giver en vis tryghed. Han blev Årets Kok 2016 og har om nogen beholdt begge ben på jorden.

 

MellemRum er en af de få restauranter, som tager vegetarerne alvorligt. Det har de nu gjort i mange år, men niveauet bliver højere og højere. Hvis man skulle anbefale vegetarer en restaurant, som laver grøntsagsbaseret mad, må det være MellemRum. 

 

Når en restaurant i Aarhus har fuldt hus, er der altid en god grund. Den fredag vi var forbi, var der næsten fuldt hus, hvilket er et godt tegn. Det er noget relativt nyt, at MellemRum holder åbent til frokost, og det er også “kun” fredag og lørdag, de har det.

 

 

Friskbagt lunt brød, oliven, chips, saltede mandler som snacks

 

En ualmindelig god frokostret

Bagt lange med fiskefumé med smør og friske urter. Fennikel og dildolie. En ualmindelig flot og tyk fisk, som var bagt til præcision. Fiskefonden smagte af fisk, fløde gav konsistens og smørret smag. En forrygende skarp fumé, som er must try, uanset om det er til frokost eller aften.

 

 

Hjemmebagt brød hos MellemRum

 

Rodfrugter proppet med smag 

Gule beder, bolsjebeder og ræddiker. Dildolie kan bare noget. Friskosten var ganske fin, uden den gjorde det store væsen ud af sig. Men den passede godt ind med de marinerede rodfrugter. Sennepsvinaigrette 0g citron hjalp smagen godt på vej. 

 

 

Den moderne høne

Hønsesalaten var let og velsmagende. Rugbrødet var nybagt, luftigt, lunt og sprødt lavet med rodfrugter. Overraskende god og moderne version. Grov sennep, og lavet på sådan cirka halv mayonnaise og creme fraiche. Sprødt kyllingeskind bliver man sjældent træt af. 

 

En flot stykke, hvor de syltede løg var i referenceklasse. 

 

Kærlighed til godt kød

Roastbeefen var i en moderne version og kødet pivmørt. Remoulade i traditionel forstand var der ikke. Men det gjorde ikke det mindste. 

 

Karl Johan-mayo og jordskokkechips var gemt under kødet. Det krogmodnede oksekød var tyndt skåret, og havde helt ualmindelig god smag af umami. Mayo var med hakkede Karl Johan og cornichoner. 

 

 

En er nok

Tarteletten var med svampe, perlebyg og syltede radiser. Bechamelcremen var kogt med fermanteret kornfond fra Morten Pfeiffer Rastad gav mere umami smag. Den smagte af markant mere end en almindelig tartelet med høns. Der var både pocheret og syltet radiser. Godt twist. Det er uden tvivl den bedste vegetartartelet, jeg har smagt. Som sides var der danske små kartofler, og det er første gang jeg har oplevet det. Men der var jo en hovedret og det fungerede godt. 

 

 

 

 

Sommerdessert

Rabarber med iskold creme fraiche, dildolie og frisk citrontimian. Danske rabarber kan noget og klæder de fleste desserter. Dildolien matchede den kolde creme fraiche. En dessert, som smager af dansk sommer, og som ingen kan have noget imod. 

 

 

Værtskab

Godt gammeldags værtskab går aldrig af mode, men der bliver længere og længere imellem. Hos MellemRum holder de stadigvæk fast i godt værtskab, og der kunne ikke sættes en finger på vores betjening. 

 

Vores vurdering
  • En frokost i den bedste ende af frokostskalaen i Aarhus. Det er god moderne mad, som er gennemtænkt. Det smager godt, og ros for de skiller sig ud fra flertallet af frokostrestauranterne i Aarhus.
  • En restaurant, som tager vegetarerne seriøst og laver mad med fokus på den grønne. Den slags restauranter er der ikke mange af i Aarhus. At det så ikke går ud over kødspisere, er blot et endnu et plus.
  • Personlig og ualmindelig god betjening. Vi følte os velkomne, og det var tydeligt, de gik op i, om vi gæster havde det godt. Tak for det. 
  • Hvis du søger en moderne frokost med fokus på hjemmelavet mad og ønsker spændende mad uden kød, så er MellemRum ganske enkelt svær at komme uden om. De tør tænke nyt, og har et højt niveau på deres mad. Ubetinget ros for det. Vi kommer helt sikkert igen. 
  • MellemRum lever i bedste velgående og har formået at forny sig. Deres frokost er blandt de meste spændende i Aarhus for tiden. Med Mikkel Laursen som køkkenchef går man aldrig sulten fra bordet. Han kan det klassiske køkkenhåndværk (endnu), men har løftet det grønne køkken til et af de mest spændende i Aarhus.
  • Der er god akustik i restauranten.

 

Vin og øl

MellemRum har et anstændigt vinkort, hvor flere af de bedre vine er på cora. Det trækker op, at man ikke nødvendigvis behøver at købe en hel flaske til frokost. Kortet er bredt og der er noget for en hver smag, og ikke mindst fra flere forskellige vinhandlere. 

 

 

 

 

 

 


Restaurant MellemRum

  Et frirum – et stenkast fra åen i Aarhus er præcis, hvad Restaurant MellemRum ved Fredens Torv er. Det er ikke en bistro, men mere en usnobbet restaurant med fokus på den brede gruppe restaurantgæster. MellemRum arbejder ud fra værdierne håndværk, hygge og energi. MellemRum bruger i stedet mang…
Senest opdateret: 20/06/2025 11:06