Af Jan L. Pedersen,

 

Berlin Gemüse Döner i Frederiks Allé set udefra gaden af

Berlin Gemüse Döner ligger i Frederiks Allé. Idéen er enkel; at lave de bedste dönere i Aarhus. En opgave, som umiddelbart ikke er let for alle. Men for Berlin Gemüse Döner har de formået at lave den ubetinget bedste döner i Aarhus. 

 

Velbesøgt

Döneren, som den kaldes af de lokale på Frederiksbjerg, gør ikke det store væsen ud af sig. Men trods det, er der altid mange kunder hos Berlin Gemüse Döner. Omkring aften-spisetid er der kø helt ud på vejen. Men sådan er det, og et vilkår. Der skal dog siges, at personalet er ret proff, og kan bestille noget, så der ryger rigtig meget mad over disken. 

 

Salatbaren  

Uanset om det er döner, rulle eller bowls, du vælger, er fyldet det samme, eller du kan vælge det samme. Her er en blandet grøn salat, løg med sumak, tomatmix, rå hvidkål, syltede rødkål, fetaost i små stykker, friske urter, hvidløg samt mild chilidressing og frisk citronsaft på toppen. 

 

Saltabaren hos Berlin Gemüse Döner

 

Maden

Menukortet er befriende let at forstå. Udvalget er dog mere end en döner. Her er både bowls og ruller, men med det samme fyld som i döneren. 

 

Den flinke mand bag disken fortæller, at brødet til dönerne bliver bagt i Tyskland, og her er det ikke det typiske brød fra bageren ved Bazar Vest. Smagen og opskriften er også meget anderledes på den gode måde. Skønt med godt brød som smager af noget. 

 

Spydene hos Berlin Gemüse Döner

Dressingerne er hjemmelavede. Her kan vælges mellem scharf, hvidløg, safran og urtedressing. Den ualmindelig venlige mand anbefalede, vi tog alle fire i. Begge dönere var lavet med deres egen marine og kom næsten frisk fra spyd. 

 

En döner hos Berlin Gemüse Döner

Döneren her var med kalvekød.

 

Das Orginale Berlin Döner

Das Orginale Berlin Döner 

 

Bowl Berlin falafel hos Berlin Gemüse Döner

 

Prisniveau

Det er lavt. Markant lavere end kvaliteten og størrelsen tillader. 75 kr. for en så stor og mættende omgang er en lav pris i Aarhus. Læg dertil, at det meste er hjemmelavet. 

 

Menutavle hos Berlin Gemüse Döner

 

Atmosfære 

Indretningen er meget nede på jorden og minimalistisk. Man kan spise der, men ikke flere end fire, fem stykker. Sådan er det. Men det er jo gademad, så man kan sagtens spise den ude på fortovet, hvis man ikke tager maden med hjem. Det gør de fleste er vores bud. 

 

Der er altid kunder hos Berlin Gemüse Döner

 

Vores vurdering
  • Rigtig god mad til prisen. Nok noget af det bedste value for money for tiden i Aarhus. 
  • Deres kyllingekød formåede både at være saftigt og sprødt. Noget man sjældent oplever. Stor ros. Kalvekødet var meget tysk-döner-agtigt i det, og ikke skært som kyllingekødet var. Kyllingen vandt ubetinget hos os. 
  • Ualmindelig sød og venlig betjening. Det var tydeligt, at de kunne lide kunderne og gav sig tid til at snakke med dem. Hver og en. Det er god stil, og man føler sig hjemme med det samme, man træder ind ad døren. 
  • Store portioner, som mætter godt og på den gode måde.
  • Fyldet var udvalgt med omhu, og især deres hjemmelavede dressinger var høj klasse, og løftede det hele. 
  • Der er ikke meget plads hos Berlin Gemüse Döner. Sådan er det. Drømmen er, at man kan sidde ned og spise sin mad, men det er svært med et så populært sted. Sådan er det, og kun fair. 
  • Her er pænt og rent. Vi så kun storsmilende smileys. 
  • Kult-spisestedet, Mustafas Gemüse Kebap, i Berlin laver godt nok en noget mindre döner, men den smager ikke så godt som hos Berlin Gemüse Döner i Aarhus. 
  • Der kan være pænt lang ventetid på maden. Intet problem i sig selv, men det kræver lidt tålmodighed.
  • Brødet er bagt i Tyskland. Det har mere tyngde og smager forrygende godt, selvom det ikke er friskbagt.

 

Det giver nok ikke den store mening for alle, men vi synes vores dönere var for store. De var ganske enkelt svære at spise. Selvom vi bankede fyldet ned i dem, var de ukomfortable at spise. Lidt synd, da de jo smagte fremragende. Men smagen var i top, og det var uden tvivl Jyllands bedste döner vi spiste hos Berlin Gemüse Döner. De gode folk i döner-butikken i Frederiksgade får vores allerbedste anbefaling. Alt andet ville være for småligt.

 

Der er ofte mang kunder hos Berlin Gemüse Döner

 

De kan noget hos Berlin Gemüse Döner

 

Deres falafler smager fremragende

 

Der er mand nok hos Berlin Gemüse Döner

 


Berlin Gemüse Döner

  Berlin Gemüse Döner ligger på Frederiks Allé i Aarhus. Delaver nok den bedste döner i Aarhus. Döner er en tyrkisk pendant til den græske gyros og den arabiske shawarma. Stedet er ikke stort, men det behøver det heller ikke at være. Størstedelen af kunderne henter deres mad og tager den med. …
Senest opdateret: 23/05/2024 06:05