Navnet er en smule misvisende, for Den Gule Café på hjørnet af Frederiks Allé og Jægergårdsgade er i høj grad også grøn og lyserød og i det hele taget farverig i alle aspekter. Den er tilsyneladende navngivet efter facaden, der er mere anonym, men det er lidt en skam, for caféen er mere, end den lover i både navn og udvendigt udseende.

 

Der er nemlig godt knald på de indvendige farver, og ligeså på madens. Indretningen er indbydende og personlig efter indehaverens egen smag, som der fortælles i menukortets indledning.

 

I det hele taget er der gjort meget ud af at personliggøre stedet efter den unge ejer, som er personificeret i logoet, og som bruger ejestedord som ”min” og ”mit” i menukortet og anden skiltning.

Imødekommende og venlig er hun også, men værtskabet kan alligevel sagtens tåle at komme op i et højere gear.

Behagelige bowls

Den Gule Café har et fint udvalg af både morgen-, formiddags- og frokostretter, og vi koncentrerede os denne sene formiddag om brunchdelen. Vi bestilte en ”Nillers Brunch Favorit” med både brød, æg, grapefrugt og en skyrbowl, samt et ekstra blødkogt æg, en smoothie bowl og en surdejsbolle med smør.

 

Egentlig ville vi have også have testet en croissant med fyld, men den var udsolgt.

 

I den positive ende var Den Lyserøde Smoothie Bowl med topping af bær, nødder, chokolade og frugt. Det er fuldstændig, som det lyder, en smoothie hældt i en skål med henblik på at spise den frem for at drikke den. Meget smuk og lige til Instagram, og både størrelse, smag og konsistens var perfekt. 

 

Også skyrbowlen var virkelig god med en fin blanding af knas, sødt og bær samt en formidabel mangokompot på toppen.

 

I den gode ende var også kaffen, der smagte fortrinligt, og den hjemmelavede juice, der var delikat og også havde knald på både farve og smag.

 

Brødfadæse

Croissant var som sagt udsolgt, der var heller ikke flere kager, ikke mere surdejsbrød, og den bestilte surdejsbolle var også udsolgt. Surdejsdelene var derfor skiftet ud med brød af ølandshvede, fik vi at vide ved serveringen.

 

Åbenbart har cafeens ejer valgt en brødleverandør, som holder lukket søndag, og alt brødet fra i går var udsolgt, forklarede hun. Derfor havde hun købt ind hos en bager tidligere på dagen.

 

Det er svært at forstå, hvorfor man vælger en leverandør, der ikke kan levere, så man har friskbagt bagværk hver dag. Fint, at man forsøgte at redde situationen, men desværre med brød, der var halvtrist, og som man ikke helt kunne fortælle, hvad var. Udover ølandshvede.

 

Let at gøre bedre

Her er det værtskabet spiller ind, for det bør forklares højt og tydeligt inden bestilling, hvad dagens mangler er – men mest af alt, skulle de nok have været undgået. Værtinden bør tage gæsten mere i hånden fra start til slut og virkelig lade os mærke, at det er hendes sted, og at hun tager ansvar og elsker at servicere os.

 

Den Gule Café er forholdsvis ny, så det kan relativt hurtigt og let implementeres, for der er faktisk ikke langt til en rigtig god oplevelse – det handler mest om kommunikation og en bedre brødplanlægning. 

 

Vores vurdering
  • Der er godt knald på farverne både på væggene og på serveringerne.
  • De gode serveringer er rigtig gode – bowls, kaffe, juice.
  • Fejl bliver rettet. Vores blødkogte æg var hårdkogte, men vi fik hurtigt to nye.
  • Man sidder godt i møblerne, og der er god plads i både lokale og på bordene.
  • Værtskabet mangler et sjette gear.
  • En detalje, men grapefrugten er pillet og serveret halv. Svært at spise, uden det sprøjter ud over det hele. Skiver/tern/noget tredje vil være bedre.
  • De blødkogte æg var hårdkogte.
  • Der gøres ikke nok ud af brøddelen, som bør gentænkes. Der bør være frisk bagværk hver dag – og nok af det. Alt for meget var udsolgt, og det holder ikke at servere brød fra dagen før.
  • Manglende informationer om udsolgte elementer.

Der er gode takter med farverig indretning, Insta-venlige serveringer og et fint udvalg. Priserne er i den rimelige ende og står mål med kvaliteten, når altså brødudvalget får en opgradering. Denne dag blev det for dyrt i forhold til, hvad vi (ikke) fik.

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: Café Åland har knækket koden – et opgør med den klassiske brunch

 


Den Gule Café

  På hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé ligger Den Gule Café. En farverig og hjemlig café med hjemmelavet mad. Channie Sand er ejeren af caféen, og hun er at finde i køkkenet og på gulvet i caféen. Maden kan nydes i caféen eller tages med på vejen.     Maden Et enkelt og overskuelig…
Senest opdateret: 22/09/2023 02:09