Af Jan L. Pedersen,

Flame Burger på Tørv i Aarhus

 

På Tørv – Street Food marked på Aarhus Ø har Flame Burger en madbod. De har også en burgerbar i Viby, men det er madboden på Tørv, vi anmelder her. 

 

Flame Burger skiller sig ud på flere områder. Ejeren er uddannet kok, og har en del erfaring med i bagagen fra nogle af byens bedste restauranter. Udover det er der et personale, som tydeligvis er passioneret for det, de laver. 

 

Burgerne her er ikke raketvidenskab. De er holdt så enkelt som muligt. De vandede tomater er bandlyst i burgerne. Tak for det. Salaten er friske salatblade frem for den kedelige iceberg, som alt for mange bruger i dag.

 

Saftig cheeseburger

Deres hamburger og cheeseburger ligner hinanden – på nær osten. Dressingen er hjemmelavet og en smule spicy og fint doseret. Osten er af den milde, men småfede slags. Den smager ikke af voldsomt meget, men det er vist heller ikke meningen. Bøfferne i dem begge var stegt med præcision. Vi bestilte dem rosa, og det fik vi. Tak for det!

 

Aarhus` bedste chicken burger?

Kyllingen er paneret med deres egen pankorasp og krydderier. Den havde kant og var helt forrygende sprød. Rødløgene, dressingen og kyllingen var intet mindre end et perfekt match. Hold da helt kaje en mundfuld. Hos kyllingestykkerne var der dømt sprødhed for alle pengene. Kødet var mørt og saftigt og helt igennem skønt.

 

Chichenburger hos Flame Burger

Den her burger var ren opvisning i, hvordan sådan en skal skrues sammen. Vi var alle tre enige om, at den her var favoritten til bedste chickenburger i Aarhus.

 

Byens bedste kyllingeburger

 

Er her inspiration fra McDonald’s?

Bearnaise-burgeren, som køkkenchefen på Henne Kirkeby Kro, Paul Cunningham, udviklede som signaturburger til McDonald’s, gav den gyldne måge en ny slags opmærksomhed. Det lykkedes, selvom deres bearnaiseburger floppede, og deres gennemstegte og tørre bøf aldrig er nogen fornøjelse. Nok om dem, men Flame Burger lod sig inspirere og lavede deres bearnaiseburger.

 

Flamestyle burgeren

Flamestyle Bearnaise er navnet, og den er med deres hjemmelavede bearnaisemayo/dressing, rå løg og syltede løg. Bollen får de bagt hos en lokal bager, og bøffen var for vild rosa og saftig. Bearnaisen kan smages, men man skal ikke forvente en bearnaisesauce. Den er sjov og lidt anderledes. Bøffen var rosa-stegt og saftig, og igen var det den, som løftede burgeren. Alt i alt en anstændig burger.

 

Tørv på Aarhus Ø

 

Kødet – et spørgsmål om ære

Vi snakkede med kokken hos Flame Burger på Aarhus Ø. Han er kendt, og kan sit kram. Han styrer med hård hånd bøfferne og kødet. Det er givetvis derfor, samtlige burgere, vi har spist hos Flame Burger, var rosa-stegte præcist, som vi havde bestilt. Hvis en burgerbar ikke har styr på deres bøffer, og hvem der bestiller hvad, så drop dem. Livet er for kort til tørre og gennemstegte hakkebøffer.

 

Vores vurdering af Flame Burger
  • Omhyggelig og meget venlig betjening. De er grundige og spurgte ind til, hvordan vi ville have bøffen stegt. 
  • Bollerne var gode. Brioche, og det kunne smages, de var friskbagte. Fedt man får en ordenlig bolle i stedet for de typiske fra storindustrien.
  • Deres hakkebøf har en for alvor god smag. Vi bestilte rosa, og gjorde meget tydeligt opmærksom på, at vi mente rosa og for guds skyld ikke gennemstegt. 
  • Maden kommer brandvarm og relativt hurtigt efter bestillingen. Personalet går meget op i, at man får sin mad når den er varm.
  • Der er “kun” Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og andet fra Royal Unibrew. Så vi bestilte vand til menuerne og købte øl fra GAMMA i baren på Tørv. I øvrigt ros for, de har GAMMA her. Respekt!
  • Ros for at finde gode syltede og saltede agurker. De var ikke hjemmelavede, men godt fundet. 
  • Der er god value for money. Man får god mad til fair priser.
  • Tørv er et af Aarhus’ mest hyggelige street food markeder. Her er en unik stemning, og man sidder udenfor og spiser blandt de gamle havnebygninger.
  • Pomfritterne er fine, men de ligner mange af de andre på markedet. De var tilberedt efter bogen og smagte fint. Krydderiblandingen trækker klart op på smagen.  
  • Om det, at man sidder udenfor eller i det store telt, trækker op eller ned afhænger af vejret, men man sidder under åben himmel eller i et stort permanent telt. 

 

Hvis vi skulle lave en top 3 over de bedste burgere i Aarhus, så ville Flame Burger uden tvivl være med. Deres chickenburger er ganske enkelt den bedste, vi har smagt på de her breddegrader. Hvis du ikke har besøgt Flame Burger på Tørv i Aarhus, så er der god grund til at komme afsted. Deres burgere er ganske enkelt vanedannende. 

 

Flame Burgers bod

 

LÆS OGSÅ:

Madanmeldelse: Var det Aarhus’ bedste cheeseburger, vi fik her?

 


Flame Burger på Aarhus Ø

  På det lille og hyggelige Tørv ligger Flame Burger. De har også en burger-joint i Viby, men den, de holder til i på Aarhus Ø, er en food truck. Her er åbent hver dag, selvom vejret ikke altid byder på fuld sol.    Tørv har flere madboder, og her er en helt særlig stemning. Et fristed midt…
Senest opdateret: 01/02/2024 08:02