KOBA Baking Studio: Et staldtip og en gåtur senere
Læs madanmeldelsen
KOBA Baking Studio er ikke et sted, man sådan lige falder over. I en baggård i Paradisgade driver de to kammerater, Márk og Csaba, et bæredygtigt mikrobageri, og de har selvfølgelig også givet deres take på en fastelavnsbolle – en pænt nytænkt en af slagsen, skulle vi hilse og sige.
Fra det lille vindue i det gamle vaskehus fik vi en petite sag med sirlig dekoration og ekstremt nøje udvalgte smagsgivere. Hold på hat og briller: Choux au craquelin (eller vandbakkelse), creme på japansk rød te, marmelade på sidste års blommer og misokaramel på danske ærter.
Var der nogen, der sagde moderne?
Men det spiller. Decideret oplevelsesværdig, og så går det endda lige i den gode samvittighed.
Karamellen er sjældent set intens, saltet og med dyb umami, men det bliver holdt i snor af den bløde, homogene creme. Japansk te bidrager med kant og snert bitterhed, mens bollen er papirstynd og lækkert flaky. Indeni bidrager blommegodterne med helt naturlig, unimodståelig flot frugtsødme.
Regulær genialitet består i bollens dimensionering. For nok er den lille, holder kun 85 gram, men alt finder mening, for hver bid er med perfekte mængder creme til bolle. Der er tænkt over hver eneste detalje.
Alt i alt et stykke innovativt bagværk med noget på hjerte og kræsende, veludførte smage. Vi er i vandskorpen til en solid 6’er, men higede efter lidt mere af den søde blommemarmelade, og kapitulerer derfor på 5 store stjerner. Paradis i mere end en forstand og absolut berettiget 45 kr.