Af Jan L. Pedersen,

 

Le Pagnol overfor Rutebilstationen i Aarhus

 

Le Pagnol ligger over for Rutebilstationen i Aarhus. Det har den gjort siden 2010. Før Le Pagnol lå Restaurant Fureby i lokalerne. For dem, som har lidt alder på kontoen, var det de lokaler, som husede det kendte værtshus, Cafe Lolland. Som studerende i Aarhus er pengene ikke store, og vi faldt over deres prisniveau på maden. Le Pagnol er det vi vil kalde en hverdagsrestaurant, og hvor de ikke har nogen fine fornemmelser. 

 

Indretningen hos Le Pagnol

Indretningen minder på flere måder om Klassisk 65 i Jægergårdsgade, men maden er dog markant billigere, og der er mere plads mellem bordene. Menukortet er ikke stringent fransk, men tæt på. Der er altid et godt tilbud på 3 valgfrie retter.

 

Fransk med twist

Køkkenchefen er uddannet hos franskmanden og aarhusikonet, Patrice i Åbyhøj, så vi har at gøre med en mand, som kan den franske kogebog udenad. Men trods den franske opdragelse, så er det ikke noget stringent fransk køkken, vi møder her. 

 

Gode priser på vin

Nicolas Potel hos Le Pagnol

Vinen var en hvid bourgogne fra Nicolas Potel. En vin, som er et sikkert valg, og som kun sælges på flaske. Prisen var fair. Vin fra Bourgogne koster penge i dag, men man får markant mere for pengene, hvis man køber hele flasker, og deres Brunello og Bourgogne er gode køb. 

 

Bordvin fra Moreau et Fils hos Le Pagnol

Rødvinen var en fransk bordvin fra Moreau et Fils. Den er altid på glas og smagte fint nok, men vores anbefaling er at købe en flaske, hvilket i vores hoveder er bedre value for money. De bedste vine fås ikke på glas, hvilket er en skam. Vinene hos Le Pagnol kommer alle sammen fra Best Selection i Randers. 

 

Den røgede laks var efter bogen. Den var mør og en ganske god servering.

Den røgede laks var efter bogen. Den var mør og en ganske god servering.

 

Hummerbisquen var fin cremet. Fonden var afdæmpet, og hummersmagen var svag, men den smagte godt. Fyldet var små krabber. 

Hummerbisquen var fin cremet. Fonden var afdæmpet, og hummersmagen var svag, men den smagte godt. Fyldet var små krabber. 

 

Vores brød hos Le Pagnol

Friskbagt brød var der nok af.

 

Stegt foie gras på ristet brød. Et flot og velstegt stykke, og der var meget tilbehør - måske også lidt for meget. En moderne udgave, men den smagte skønt. Det skal de have. 

Stegt foie gras på ristet brød. Et flot og velstegt stykke, og der var meget tilbehør – nok også lidt for meget. Enkelhed havde den ikke. En moderne udgave, men den smagte skønt. Det skal de have. 

 

Røget dyrekølle med spæde salatblade, brød, bagte rødbeder og parmesan til. Kødet var ufattelig mørt, og man kunne smage, det var røget. Fint nok med tilbehøret, men det var kødet, der spillede 1. violin. 

Røget dyrekølle med spæde salatblade, brød, bagte rødbeder og parmesan til. Kødet var ufattelig mørt, og man kunne smage, det var røget. Fint nok med tilbehøret, men det var kødet, der spillede 1. violin. 

 

Langtidsbraiseret andelår med blåbærsauce med sæsongrønt og smørristede kartofler, tyttebær, rodfrugter og to slags puré af rodfrugter.

Langtidsbraiseret andelår med blåbærsauce med sæsongrønt og smørristede kartofler, tyttebær, rodfrugter og to slags puré af rodfrugter. Det fungerede fint, men det var anden, som løftede den her hovedret. Pivmørt og en rigtig god smag af and.

 

Oksemørbraden var stor og mør som smør. En helt igennem flot servering til den pris. Cognacsaucen var indkogt og kraftig i smagen. Tak for det. Den mættede godt. 

Oksemørbraden var stor og mør som smør. En helt igennem flot servering til den pris. Cognacsaucen var indkogt og kraftig i smagen. Tak for det. Den mættede godt. 

 

Osteservering med fem forskellige komælksoste. Pæn variation, og igen pænt meget tilbehør, bl.a. hybenmarmelade, pesto og balsamico. Vi skal huske på prisniveauet her, inden der går alt for meget Arla Unika i den. Det var stabile oste til prisen. 

Osteservering med fem forskellige komælksoste. Pæn variation, og igen pænt meget tilbehør, bl.a. hybenmarmelade, pesto og balsamico. Vi skal huske på prisniveauet her, inden der går alt for meget Arla Unika i den. Det var stabile oste til prisen. 

 

Desserterne var Crème Brûlée med is og frugt og en chokolade fondant med is og frugt.

 

Begge to store og flotte desserter til den pris, og begge med en god sødme. Fedt, de ikke var søde, som man nogle gange ser lidt for meget af i Sydfrankrig.

Begge to store og flotte desserter til den pris, og begge med en god sødme. Fedt, de ikke var søde, som man nogle gange ser lidt for meget af i Sydfrankrig.

 

Vores vurdering
  • Der var for alvor god value for money. Tre retter til 299 kr. er en rigtig god pris i Aarhus. 
  • Vandet er gratis her, når man køber vin. God stil, og det tæller op i det samlede regnestykke. 
  • Betjeningen var sød og god til at fortælle om menuen. Vi manglede ikke noget, og de gik helt naturligt op i at servicere gæsterne. 
  • Lidt større udvalg af vine på glas. Især deres Brunello og Savigny-Les-Beaune ville vi klart gerne have haft, man kunne købe på glas.
  • Vinene havde den rigtige temperatur, og de kom direkte fra vinskabene. 
  • Stille og roligt. Tiden står lidt stille, selvom der er fart på uden for vinduerne.
  • Det er individuelt, om man er til så mange elementer på tallerkenen. Men der var mange her. Et par gange diskuterede vi, om det gav mening. Vi var ikke enige. Den ene var vild med, der var noget "rabalder" på tallerkenen, men den anden syntes, det var i overkanten. Du kan selv se billederne og vurdere, hvad du synes. Men uanset hvad, kan de virke visuelt en smule voldsomt. Men sådan var det.
  • Akustikken var god, faktisk overraskende god. Skønt, man ikke sidder som sild i en tønde.

 

Le Pagnol er en ærlig hverdagsrestaurant, som har fundet sin niche. Her får man hjemmelavet mad til en god pris og uden så meget snak. De gør ikke det store ud af sig selv og har ikke store armbevægelser, men de har mange stamgæster, og især de unge kan godt lide restauranten. Man kan sidde for sig selv, og så bliver man ikke flået, når regningen kommer. 

 

Indretningen hos Le Pagnol

 

Man sidder godt hos Le Pagnol

 

Udsigten fra Le Pagnol i Aarhus

 

Der er nok at se på hos Le Pagnol

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: Pita’s på Trøjborg laver pita i deres helt egen kategori

Via Vai: Et lille stykke Italien i M. P. Bruuns Gade

Anmeldelse: Et rigtig godt bud på Aarhus’ bedste frokost

 


Restaurant Le Pagnol

  Siden 2011 har Restaurant Le Pagnol haft gang i gryder og pander i Sønder Alle og leveret god kvalitet og service til gæsterne. Restauranten er fransk og italiensk inspireret, men lavet med danske råvarer. Stemningen er behagelig, afslappende og med et personale der er imødekommende og smilende…
Senest opdateret: 11/08/2024 03:08