Af Jan L. Pedersen,

 

Pita’s på Trøjborg set udefra

 

I Tordenskjoldsgade ligger en lille og overset pitabar. Den gør ikke meget væsen ud af sig, men de laver nok nogle af de bedste pitaer i Aarhus. Stedet er ikke stort, men akkurat stor nok til, at en stor, rund italiensk stenovn kan være der. Der er pita, bowls og rolino på menuen. Rolino er det samme som det fladbrød, man bruger til shawarma, blot lidt tykkere. 

 

Alt brød bager de selv i den brændefyret ovn. Det gør bare noget, når brød er friskbagt og det løfter en pita en hel del trin op ad stigen. Pita’s er helt unikke, når vi taler pitabrød. 

 

Den store ovn hos Pita’s på Trøjborg

 

Man vælger selv, hvad man vil have i sin pita. Typisk vælger man omkring fem forskellige slags. Vi kan nævne nogle af valgmulighederne. Der er blandt andet agurk, grillede aubergine, soltørrede tomater, syltede rødkål, syltede og saltede agurker, majs, hvidkål, rødkål, grillede løg, feta, gulerødder, salat, jalapenos og så videre. 

 

Disken med salat hos

 

De smører pitaerne inden, der kommer fyld i dem. Her kan man vælge mellem fire forskellige slags hjemmelavet creme. Af valgmuligheder var der persille, aubergine, humus og en med rødbeder. De var alle smagsgivere og svære at undgå i en pita. Før i tiden var der kun dressing i pitabrød, men heldigvis er smørelser, som det også kaldes blevet yderst populært de senere år. 

 

 

Pita med grillet flanksteak hos Pita’s på Trøjborg

Pita med grillet flanksteak er en udødelig klassiker.

 

Pita med skinke hos Pita’s

Pita med parmaskinke, bøffelmozzarella, grillet aubergine og soltørrede tomater er ganske enkel en genial pita.

 

Friterede broccoli hos Pita’s på Trøjborg

Noget af det, vi synes, er ret cool hos Pita’s, er, at man kan få andet end pomfritter som side dish.

 

Pita med kylling hos Pita’s på Trøjborg

Pita med kylling.

 

Side dish hos Pita’s på Trøjborg

De sprøde friterede squash kan noget.

 

Rolino hos Pita’s på Trøjborg

Rolino med falafel

 

Tjek lige det her pitabrød - det er vildt sprødt

Tjek lige hvor sprødt det her pitabrød ser ud. Det var helt forrygende godt.

 

Der som regel mange kunder hos Pita’s på Trøjborg

Ofte er der pænt med kunder hos Pita’s på Trøjborg

 

Menutavlen hos Pita’s på Trøjborg

 

Betjeningen

Er hurtig og utrolig flinke. De er gode til at fortælle og hjælpe kunderne. Konceptet med at bestemme, hvad man vil have af fyld i sin pita, bowl eller rolino, er fint. Men også tidskrævende. Derfor er der pænt mange på arbejde i den lille pitabar ved aftenstid. Typisk er der tre-fire personer, hvilket klart er en del i det relativt lille lokale. Betjeningen gør alt, hvad de kan, for at kunderne er tilfredse. Tempoet er højt, uden at det virker stressende. 

 

Vores vurdering
  • Friskbagte brød i den absolut bedste klasse. Vi har ganske enkelt ikke smagt dem bedre i Aarhus. De er i den grad vanedannende og skal smages og ikke skrives om.
  • Alle dressinger smørrelse er hjemmelavede. Der er fin bredde i udvalget. 
  • Frisk grønt, hvor en meget stor del er hjemmelavet. Deres grillede aubergine skal nævnes og er et must try. De var bløde med en cremet konsistens. Røgsmagen og en svag sødme gjorde, de løftede smagen af pitaerne. 
  • Mørt kød, som smager af noget. Kokkene har tydeligvis styr på det, de griller. Befriende, når folk sætter en ære i det, de laver.
  • Priserne var lave, og de er alt for lave i forhold til, hvad man får for pengene. En menu med hjemmelavet mad til 105 kr. er en lav pris i 2023. 
  • Valgfriheden er klart et plus, selvom den også tager ekstra tid. Der er et pænt udvalg at vælge imellem. God stil. 
  • Maden hos Pita’s mætter godt - på den gode måde. Det er ikke små pitaer, man får her, og man bliver fint mæt af en menu. 
  • Til tider lang ventetid, da de spørger hver enkelt, hvad man ønsker i sin pita. Der er valgfrihed i salatbaren. Det er en god service, men den tager også længere tid.
  • Der er flere gode alternativer til pomfritter her. Hatten af for det. Deres friterede broccoli, squash og aubergine er for alvor gode. De er på mange måder bedre end pomfritter, som stort set alle takeaway-steder i Aarhus laver i dag.
  • Lidt for få siddepladser, men der kan ikke være flere i lokalet. Sådan er det, men det ville være en drøm for gæsterne, hvis der var flere siddepladser. 

 

Vores umiddelbare dom er, at Pita’s på Trøjborg laver de bedste pitaer i Aarhus. Vi kan i skrivende stund ikke komme på nogen, vi kender til, som er bedre. Det er en sand oase, som gør alt det rigtige, hvis du spørger os her på Spiseguiden Aarhus. Maden smager bare godt her, og de tør være sig selv og lave maden på deres egen måde. Tak for det. 

 

Man kan ikke lade være med at tænke på den hedengangne, Jacob´s Pitabar, og det er med god grund. Pita’s på Trøjborg er det tætteste, vi kommer på Jacob’s, bortset fra, vi mener, Pita’s er bedre. Hvis vi gav stjerner her på Spiseguiden, ville det uden tvivl være fuldt hus. Det er svært at finde en så god hjemmelavet pita til den pris – i hvert fald i Aarhus. 

 

Lidt at drikke hos Pita’s

 

Her betaler man hos Pita’s

 

LÆS OGSÅ:

To Kolde ved åen: En Anmeldelse af byens nyeste sportsbar

Madanmeldelse: Et rigtig godt bud på Aarhus’ bedste frokost


Pita’s

  En af de absolut bedste pitaer laves på Trøjborg hos Pita's - i et meget lille lokale, som ikke gør meget væsen ud af sig.    Pitabrødet kommer ifølge pålidelige kilder fra Mellemøsten og ikke Italien. Men nok om det. På Trøjborg ligger en lille takeaway, som gør sig i pitabrød bagt efter…
Senest opdateret: 17/05/2024 11:05