Af Jan L. Pedersen,

Et udvalg af de indiske retter hos Masala

 

Indisk mad i Aarhus er just ikke i overflod. Der er relativt få om udbuddet. Endnu færre går all in og giver det indiske køkken den ære og respekt, fortjener det mangfoldige køkken. En af dem, som gør det, er Masala på Stjernepladsen. De laver noget af det absolut bedste indiske mad til prisen i Aarhus. Så er det på plads. 

 

 

Vi bestilte

Signature menuen serveres med ris, starter mix, butter chicken, dhal tadka og ikke mindst med naan brød til.

Kylling som snack hos Masala i Aarhus N

 

Kort om menukortet

Menukortet viser sig at være pænt stort uden at være overvældende.

Butter chicken er et af de store hits her. Det samme er vegetarretterne. Generelt er maden omhyggeligt tilberedt. 

 

Curry chicken er klart et must, hvis man er på karryvognen. Vores var mediumkrydret, og der var ret god dybde i smagen. Ikke brændende, men varm på en behagelig måde. Det var tydeligt, at deres karryblend var gennemtestet.

 

Vegetarretterne smager ganske enkelt helt forrygende godt. Man savner på ingen måde kød. De mange krydderier i retterne gør bare noget.

 

Biryani med lam er en signaturret her. I Indien er det et festret. En kraftig ret hvor krydderier, garam masala og cayenne slog igennem. Yoghurt med agurker udgjorde sammen med brødet tilbehøret. Kødet var mørt og af rene udskæringer. En ret som sætter sig i bevidstheden, og som man spiser igen og igen. 

 

Ved alle retterne skal man vælge, om den skal være mild, medium og med styrke = stærk. Det er god service og vigtigt, man bestiller den rigtige styrke. Kokkene hos Masala ved noget om styrkeforhold, og lader alle ingredienserne komme til deres ret. 

 

Mest takeaway

Masala har 14 siddepladser, men det er mest en takeaway-restaurant, vi har med at gøre. I løbet af de knap to timer, vi var der, kom der mange forbi efter takeaway. I selve restauranten er der en nede på jorden stemning, og man kan følge med i, hvad der sker i køkkenet.  

Drikke

Her er udelukkende drikkevarer uden alkohol. Vi valgte vand til maden.

Vurdering
  • Rigtig gode priser. Value for money i sjælden set grad. 
  • Masala laver den bedste butter chicken i Aarhus. That’s it.
  • Masala er suveræn, når det handler om varm mad. Alt bliver serveret brandvarm. 
  • De indiske kokke er vildt gode til at ramme smagen, og hver ret smager forskelligt. Har man bestilt medium spicy, så får man medium. Det samme med spicy. Det er der fuldstændig styr på.
  • Utrolig ærlig omkring det, de laver. Intet snik snak. Maden taler for sig selv.
  • Sød og venlig betjening. Meget nede på jorden stemning. Vi manglede på intet tidspunkt noget.
  • Ufatteligt velsmagende og autentisk indisk mad. Det er vanedannende.
  • Du bliver mæt. Portionerne er pænt store over hele linjen.
  • Den indiske køkkenchef kan sit kram og holder sig til de velkendte indiske retter. Det fungerer, og man ved hvad man får. 
  • Lidt lang ventetid omkring 18.30, men det er jo udelukkende, fordi der er så mange, som har bestilt takeaway.
  • Små borde. Men meget autentisk. 
  • Masala laver i følge os bedste indiske mad til prisen i Aarhus.

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse af Punjab: Hold op, hvor gik det langsomt den aften

 


Masala

  Ved Stjernepladsen i Aarhus ligger den lille indiske restaurant og takeaway, Masala. De har på kort tid formået at opbygge en stor trofast gruppe af stamkunder. Køkkenchefen, Sonny, har i flere år arbejdet som kok og køkkenchef i Indien. Dertil har han også erfaring fra flere indiske restaurant…
Senest opdateret: 28/09/2023 02:09