Af Jan L. Pedersen,

 

 

Så kom der anstændigt smørrebrød i Frederiksgade. Det har der været før, men det er længe siden. Overraskende for os, da vi ikke anede, at Oops var begyndt at lave smørrebrød. Men det er de. Og det gør de godt – endda til en pris, der slår de fleste. Oops er mest en bar, men de laver mad, og er i dag en Gastropub. Smørrebrød går aldrig af mode. Rugbrødet med pålæg har siden slutningen af 1800-tallet været en yndet spise – både de højtbelagte, luksusudgaverne og håndmadderne.

 

 

Ved et tilfælde droppede vi ind på Oops i Frederiksgade. Vi havde ikke forestillet os, at der var så fint et udvalg af mad, som var tilfældet. Vi satte os for at prøve de fire stykker smørrebrød, de har på kortet. 

 

 

 

Kunne det så noget? 

Alle stykkerne er på bagerrugbrød med smør og frisk salat. Det er traditionelt smørrebrød.

 

Paneret rødspættefilet med remoulade og frisk citron på en bund af salat og agurk og peberfrugt på toppen. Der var ikke sparet på fisken. De var pænt tykke, saftige og sprøde udenpå. Det var ikke bare en omgang panering. Nok frokostens bedste stykke.

 

En rødspætte hos Oops

 

Smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat med sprød bacon på toppen og pyntet med tomat og agurk. Et velsmagende stykke, der var frisk i smagen og ikke for fed. 

 

Æg og rejer med mayonnaise, en enkelt grøn asparges og røde rogn. Et meget enkelt og fint stykke. Lige ud ad landevejen og intet revolutionerende. Rejerne var faste i det, som de skal være. 

 

 

Flæskesteg med sprøde svær og rødkål, pyntet med syltede agurk og peberfrugt. Stegen var lun – ikke varm. Det var klart et plus den ikke kom direkte fra køleskabet. 

 

 

Til smørrebrød hører sig øl. Udvalget er fint hos Oops. Vi valgte Brooklyn Lager og Gylden Dame. Begge så store vi kunne få dem. 

 

 

Hyggeligt og nede på jorden

Der er en god stemning på Oops, som nok mere er en bar end et spisested. Det til trods, så laver de god mad. Der er to lokaler og et stort udeareal. Vi tog plads ved et af højbordene bagerst i lokalet. Der er god plads ved bordene, og de store vinduer ud mod Frederiksgade og gården skaber et godt lys i dagtimerne. Her er hyggeligt og en meget uformel stemning. Betjeningen er imødekommende, snakkesalig og har styr på både drikkevarer og serveringen af maden.

 

Udeservering

Om du vil sidde i lokalet ud mod Frederiksgade eller i lokalets bagved, er en smagssag. Udenfor er der et stort overdækket område med varmelamper, og du kan også tage et tæppe med ud. I aften- og nattetimerne er der ofte gang i den. Smørrebrød er oplagt som pubmad, noget man måske ikke normalt forbinder med en pub. Men det fungerer glimrende. 

 

Vores vurdering
  • 65 kr. for smørrebrød hos Oops er et fund i Aarhus C. Det var store stykker. Man får meget for pengene. Der er godt med fyld på brødet. 
  • Ikke noget overflod med pynt og salat. Vi blev mætte af to stykker hver. 
  • Friskbagt rugbrød i passende tykkelse.
  • Tykke og saftige rødspættefileter, som smagte af noget. 
  • Alt var frisk og frisklavet - det kunne smages.
  • Tallerkenerne er lidt for små til to stykker smørrebrød.
  • Hyggeligt, med plads til alle. En lille oase, som ikke gør så meget ud af sig selv. 
  • Value for money i en sjælden grad for mad på en pub.
  • Vi besøgte Oops ved frokosttid en fredag. Der var god plads og kort ventetid. Dog væltede det ind med spisende gæster, da vi gik, og lokalet blev hurtigt fyldt.
  • Smilende og venlig betjening, der havde styr på både serveringen og drikkevarerne. De forstår, der skal tempo på, og gæsterne ikke gider vente et kvarter på at få deres øl. Her kom de prompte. 
  • Oops er et jordnært sted, som bare er sig selv og ærlige med det, de laver.

 

Det er en overraskende god anbefaling, vi må af med her. Overraskende, fordi vi ikke anede de lavede smørrebrød og god, fordi det var godt til prisen. P.t. er det uden tvivl den bedste mad til prisen i Frederiksgade. Vi kommer igen, snart!

 

Indgangen til Oops

 

 

 

LÆS OGSÅ:

Anmeldelse: Restaurant Havnær er Aarhus’ nye darling

 


Oops

  Oops åbnede i 2013 en restaurant og bar i Frederiksgade. I 2019 udvidede de så til den loungebar, der er i dag. Der er gang i den på Oops. Den opvarmede terrasse er samlingspunktet, men der er også pladser indenfor. Melder sulten sig, har de et lille, men varieret, menukort. Der er ofte travlt…
Senest opdateret: 11/08/2024 03:08