Anmeldelse: Restaurant Havnær er Aarhus’ nye darling
Læs madanmeldelsen
Aarhus Ø på en solskinsdag er ikke værst. Vi er i bygningen ved siden af sejlsportscenteret tæt på havnekanten. Det er i den relativt nyopførte bygning ved navn, Ship. Her ligger Aarhus’ nye Restaurant Havnær. Bag restauranten står Daniel Wulff Justesen og Anne Bach Mortensen, som begge tidligere har drevet Limfjordens Hus i Glyngøre i Nordvestjylland.
Umiddelbart kan Aarhus Ø godt virke lidt øde ved frokosttid. Blot en kendsgerning. Skønt med en restaurant i den bedre ende af skalaen, som holder åbent til frokost. Vi stak af fra en af byens mange middelmådige kantiner, hvilket viste sig at være dagens bedste beslutning. Havnær tog os med storm, og de underspillede og jordnære folk overraskede os totalt.
Menukortet er skarpt og præcist
Hvor er det skønt med så meget fisk på et menukort. Mere af det i Aarhus. Der er i øvrigt altid østers hos Havnær, hvilket fortæller, de er en seriøs fiskerestaurant.
Udvalget til frokost er en blanding af det traditionelle og det mere moderne. Det er de færreste frokostrestauranter, som har fem små snacks på kortet. Men det har Restaurant Havnær, hvilket fortæller gæsterne, at de vil skille sig ud fra mængden.
Vi lægger fra land med fem snacks, havregrød-knækbrød, havrekiks med stikkelsbærsne, røget nakkefilet, en sellerirulle og en sellericreme med græskarkerner.
Tre forskellige østers. Det er næsten et must på en fiskerestaurant. Gratinerede og friske. Glimrende smag – og start på en frokost. De tre østers var; østers marineret i urtevinaigrette, østers med brunet smør, soya og mandler og en gratineret østers. De smagte helt forrygende godt – og af østers. Selv den gratineret østers smagte af østers. Her prøver man ikke at skjule smagen af østers i en eller anden ligegyldig gratinering. Tak for det!
Når en køkkenchef melder ud, at et stjerneskud er signaturretten, så tænker man sit. Kan det være rigtigt? Ja, det kan det. Stjerneskuddet er med surdejsbrød, rødtunge, lange, laks, håndpillede rejer, røget muslinger, hjemmesyltede asparges og rabarber. Dild på toppen og prikken over i´et var en luftig hummercreme – serveret i en lille kobberkasserolle. Perfekt tilberedt, og helt igennem velsmagende.
Hummerfrikadeller med syltede agurkespaghetti, hjemmerørt remoulade, syltede rødløg, syltede asparges og lidt salat. Med nybagt rugbrød og smør til. Her slog jomfruhummeren og de friske kammuslinger klart igennem. De her fiskefrikadeller er i sin helt egen klasse og de bedste, vi har smagt i Aarhus. Edit; i Danmark.
Menukort er skarpt, og hvor skønt med så meget fisk. Mere af det. Der er altid østers hos Havnær, hvilket fortæller de er en seriøs frokostrestaurant.
- De bedste fiskefrikadeller vi har smagt - de er must try! Jomfruhummer og kammuslinger kan bare noget i en fiskefrikadelle. De er vanedannende og bør aldrig tages af menukortet.
- God beliggenhed med havudsigt og udsigt til Riis skov.
- Utrolig venlig, sød og opmærksom betjening. Man kan godt mærke, de er nystartede og virker glade for gæsterne. Der var tjep på, og selvom der var mange gæster, var de tilstede. Værtskab i den bedste klasse, og det mærker man. Mere af det!
- Et lidt for kendt vinkort med vine fra kun en importør. Men også trygt, da vi kendte de fleste af vinene i forvejen. Et mere spændende vinkort vil være på vores ønskeseddel, selvom vinene i sig selv ikke fejler noget.
- Mad i den bedste frokostliga i Aarhus - klart i top 3 af frokostrestauranter i Aarhus.
- Alt for små borde, og de bliver godt fyldt op med vinspand, brødtallerken, to vandflasker - en med brus og en uden, vandglas og vinglas samt maden. Der var fyldt på bordet - så vi brugte gulvet til vin- og ølflaskerne.
- Der er 17 vine på glas. Det kan vi lide, da det ikke er in at drikke en eller to flasker til frokost nu om stunder. Den tid er forbi på hverdage!
- Vanvittig god mad til prisen. Best value for money i highend frokostligaen i Aarhus. Stjerneskuddet sætter helt nye standarder.
- God akustik og plads i det store lokale.
- Stor ros for øllet fra Staarup Haandbryg.
- Priserne på vin og øl er ikke i den lave ende.
- Uden tvivl det bedste stjerneskud vi har smagt i Aarhus i år.
- Kokkene fra Glyngøre kan deres kram, og hold nu kaje, de kan tilberede en fisk til perfektion. Kasketten af for køkkenet.
Hvis vi gav stjerner eller kokkehuer her på Spiseguiden, ville vi give fuldt hus for den frokost. 6 stjerner ud af 6 for maden. Uden tvivl.