Af Jan L. Pedersen,

 

Panenka i Frederiksgade er en sportsbar af de store

 

Frederiksgade er i dag gaden, hvor der sker noget. Den tidligere så søvnige gade er i den grad blevet livlig og populær. Mad og drikke er omdrejningspunktet i gaden, og Frederiksgade er med garanti en gade, der altid er gang i.

 

Sportsbarer og pub’er er på mange måder oversete, når det handler om mad. Hvorfor vides ikke, men et godt bud er, der er fuldt hus, når der er populær sport på storskærmene, og køkkenerne dermed ikke kan følge med. Ofte vil de fleste gæster på sportsbarer spise lige før kampen. Det kræver selvsagt noget af køkkenet. Panenka i Frederiksgade er en af byens mest populære sportsbarer, og her er stort set altid fuldt hus. Både til sport, livemusik med også på almindelige dage. 

 

Åbent hele dagen 

Hos Panenka er menukortet stramt og tilpasset, men alligevel ikke helt så typisk for en pub eller sportsbar. Der er en større bredde, og så er der flere retter at vælge imellem. Tak for det! Køkkenet har åbent fra mandag til søndag fra 12.00 til 21.30, mens baren har åbent til hen på natten. 

Ikke så normalt på en pub

Klassisk stjerneskud med stegte rødspættefileter, rejer, salat, citron, grønne asparges og romesco-sauce. Et fint sprødt brød med frisk salat i bunden. Fisken var pæn, tyk og saftig. Det var en pæn og ærlig omgang. Velsmagende uden så meget snak, og ikke mindst er det ret fedt, man kan få det på en sportsbar. Til 125 kr. får man utrolig meget mad her. Et stort og mættende stjerneskud og overraskende godt til prisen. Vi er fan!

 

Stjerneskud hos Panenka i Frederiksgade

 

Fish ‘n’ chips 

Fisken var sej-filet og helt forrygende saftig. Der var meget fisk og lidt panering. Cool nok, da man alt for ofte ser det modsatte. Tatarsaucen var fin til fisken. Ketchup var vist mest for at please hele spektret af gæster og nok mest til fritterne. 

 

En rigtig om fash n' chips hos Panenka i Frederiksgade

 

Mexiburgeren

200 gram hakkebøf, guacamole, salsa, jalapenos, rødløg og nachos. Den var fin spicy og guacamolen var god. En anderledes og anstændig burger, hvor den saftige og rosastegte bøf skal fremhæves. Fint nok, at der er andet at byde på end cheeseburgeren, som stort set alle har. 

 

Mexiburgene hos Panenka tæt ved åen i Aarhus

 

Cowboytoasten var for vild

At man i dagens Aarhus har en hjemmelavet cowboytoast på menukortet er cool. Dog skal man lige over minderne fra de små brune værtshuse før i tiden, hvor man fik en frossen cowboytoast varmet op i en mikrobølgeovn 

 

Den her Cowboy toast er fra det vilde vesten - vel at mærke Aarhus. Hos Panenka i Frederiksgade

Cowboytoasten her var med 200 gram hakkebøf, bløde løg, forårsløg, chips af vesterhavsost, syltede sennepskorn, spicy mayo og sprødt brød med pommes frites med dip på siden. Det er som skabt til øl, gerne flere, og fodbold. Det var total retro på den fede måde. Thumbs up👍

 

Chickenburgeren

En kyllingeburger kan også noget, og den er med tiden udviklet og kan i dag ofte slå en burger med oksekød. Blot min egen mening. Her var den med coleslaw, syltede agurker og et par blade Lollo Bionda pluksalat. Et plus, de ikke bruger icebergsalat. Kødet var saftigt og ikke gennemtæsket. Paneringen var fint sprød. Pubmad lige efter vores smag. 

 

En utrolig saftig burger hos Panenka i Frederiksgade

 

Alt maden passer til øl

Så er det på plads. Burger og øl er en overset god kombi. Brewmaster, Brooklyn Pilsner, Guinness, og Carlsberg 1883 var vores valg den dag. Der er gode priser på øl her. De fleste er en ½ liter. Priserne går fra 51 kr., hvilket er fair tæt på åen i Aarhus.

 

To store øl hos Panenka i Frederiksgade

 

Vores vurdering
  • Maden var brandvarm ved serveringen, og ventetiden var ikke specielt lang.
  • Veltilberedt mad, og langt bedre, end vi forventede på en sportsbar.
  • Rigtig god value for money. Det er store portioner, og man bliver fint mæt.
  • God og serviceminded betjening. De har fuldstændig styr på maden, og hvem der bestilte hvad. Informerende, opmærksom og tog sig tid til gæsterne. De præsenterer gerne maden, hvis det ønskes. Et plus, når man kan mærke, man er velkommen.
  • Afdæmpet musik, når der ikke er kamp. Når der er kamp er der skrald på, og sådan skal det også være. Der er god akustik til at spise frokost og tale sammen.
  • Der er ofte fuldt hus og mere til. Det er en konstatering, og det er ofte svært at få plads, når det er sport på storskærmene.
  • Der er god value for money. Positionerne er store og en ret er rigeligt til at blive mæt.
  • Man sidder godt på stolene her. Fedt, da man ofte sidder ned i lang tid.

 

Det sidste ord 

Alt i alt er Panenka en sportsbar, som formår at lave ærlig mad, der smager godt og til priser som er fair. Der er ikke så mange fine fornemmelser. De gør sig umage med det, de laver og går ikke efter laveste fællesnævner. Det er vores bedste anbefaling, vi må aflevere til Panenka i Frederiksgade. 

 

Panenka i Frederiksgade set udefra gaden af

 

Indretningen hos Panenka i Frederiksgade

 

En klassiker er genopstået

 

Store tykke stykker fisk hos Panenka i Frederiksgade

 


Panenka

  Panenka er en sportsbar i tre etager og gastropub eller restaurant med hjemmelavet mad til ud på natten. Den ligger i Frederiksgade, og lokalerne er nybyggede, og der er plads til omkring 250 gæster. Her er fokus på øl i glasset og sport på de store skærme, ligesom der er alverdens drikkevarer,…
Senest opdateret: 17/05/2024 11:05