Tapas er et begreb, som i den grad er blevet misbrugt. På det groveste. Ingen ved i dag, hvad begrebet egentlig dækker over, og det er et rent lotteri at ramme en god og autentisk omgang. I Aarhus er der relativt få, som laver spændende og nytænkende tapas. Vi testede en af de mindre spillere på markedet, som vinder for vildt på placering og hygge. Maden var okay og langt hen ad vejen forudsigelig. Vi var desværre ikke oppe at ringe. 

 

 

TapasTapas holder til i Langelandsgade i et lille lokale med tre trin ned fra gaden. Helt sin egen og uden sidestykke i Aarhus. Ganske enkelt en lille hemmelig perle.

 

Maden hos TapasTapas

Som navnet antyder, er det tapas, det handler om. Konceptet er der ikke noget i vejen med. Her er traditionel tapas og tre slags grillede paninier. På en måde fedt med få valgmuligheder. Der er nogle få størrelser tapasbakker, plus en ostetapas og en charcuteri-tapas. That’s it. 

 

 

De laver maden, mens man venter, med mindre man har bestilt den i forvejen. Det havde vi ikke, men det tog små 10 minutter at lave vores mad. 

 

Det bestilte vi:

 

Her var hvad der var med i de to tapas-bakker:

 

Den store deluxe tapas-charcuteri

4 slags charcuteri med syltede specialiteter

4 slags ost med passende tilbehør

Varmrøget laks med ristede hasselnødder og sprøde æbler

Andemousse med abrikos/rosmarinkompot

Pesto med basilikum og persille

Trøffelmayo

Surdejsbrød

 

Her var hvad der var med, plus varmrøget laks og brød

 

Varmrøget laks med ristede hasselnødder og sprøde æbler

 

Den lille tapas-charcuteri

2 slags charcuteri med syltede specialiteter

2 slags ost med passende tilbehør

Pesto med basilikum og persille

Trøffelmayo

Surdejsbrød

 

Her var hvad der var med i den lille bakke, plus brød.

 

 

Vores vurdering
  • God velkendt smag og frisk hele vejen igennem.
  • Prisen er i orden. Det er ikke dyrt.
  • Udvalget var kedeligt. Intet hæver sig op fra mængden. Det er charcuteri og oste, vi har smagt lidt for mange gange. En enkelt overraskelse ville have gjort underværker.
  • Ufattelig god betjening. Det er den, som gør, vi kommer igen.
  • Charcuteriet var pænt friskskåret. Pølserne smagte godt, selvom der ikke var meget af det. 
  • Surdejsbrødet var ny- og hjemmebagt. Det smagte forrygende godt, og der var nok af det. 
  • Alt for meget tilbehør - det giver ikke mening med så meget.
  • Hyggelig indretning. Pænt og rent.
  • Pesto og trøffelmayo var noget nærigt doseret. Meget lidt i forhold til det store brød, der var med. 
  • Meget lidt ventetid. De arbejder tjept hos TapasTapas.
  • Lid svært at se forskel på den bakke til 85 kr., og den til 200 kr.. Dog er der mere med i den til 200 kr., men ikke nok til at retfærdiggøre prisen.
  • Fedt, med vin på køl til høkerpriser.
  • Fedt, med vin på køl til høkerpriser.

 

Hvis du er til tapas uden så meget nyt, og som er meget dansk i det, så er TapasTapas et godt bud. Man ved, hvad man får, og stedet fortjener en chance til. Stedet scorer topkarakter på charmen og beliggenheden. 

 

LÆS OGSÅ:

Tjek vores anmeldelse af Byens Bagel her

Garage Burgerbar

Anmeldelse af Punjab: Hold op, hvor gik det langsomt den aften

 


TapasTapas

  En af de butikker, man kun kunne knuselske, lå i Langelandsgade. TapasTapas var navnet. I et lille lokale med tre trin ned fra gaden lå en unik tapasbiks. Helt sin egen og uden sidestykke i Aarhus. Ganske enkelt en lille hemmelig perle. Vi var vilde med den slags butikker, som gav minder fra en…
Senest opdateret: 28/09/2023 02:09