Af Jan L. Pedersen,

 

Ved Sct. Pauls Kirke, for enden af M.P. Bruuns Gade, ligger Byens Bagel. En lille forretning, som nok mest er en takeaway, selvom der er få siddepladser indendørs. Noget af det, som Byens Bagel slår sig op på, og er kendt for, er deres hjemmebagte brød. De bager ganske enkelt nogle af de bedste, friskbagte bagels i Aarhus. Der er altid mindst fire slags brød at vælge mellem. Chili cheddar, chili cheddar fuldkorn, plain og en bagel bagt på rug. 

 

 

Vi vil gerne anbefale Byens Bagel for deres ærlige mad, som smager godt og har en god pris. Her er ikke så meget snak og fine fornemmelser. De formår at holde et pænt højt tempo, uden det går ud over kvaliteten af den mad, de laver.

 

Der er plads til forbedringer. Men ikke mange. Især deres laks skal der strammes op på. Byens Bagel er en seriøs kandidat til at vinde prisen for den bedste bagel i Aarhus. 

 

 

Old School Bagel

Den originale bagel var med soltørret tomat, cream cheese, kylling, bacon, rødløgskompot, tomat, agurk, rødløg, pesto og karrydressing. Grunden til, at vi valgte den her, var udelukkende, fordi vi ville smage, hvordan de mange elementer spillede sammen rent smagsmæssigt.

 

Old School Bagel

Old School bagel

 

Go Green

En vegetarisk bagel med chili hummus, sød chilidressing, avocado, marineret rødkål, feta, rødløgskompot og salatmix. Her fik vi en god mængde chilismag. Man skal være klar på en lidt spicy omgang – men en rigtig god vegetarisk oplevelse, som klart er en favorit i kategorien uden kød. 

 

Go Green bagel

Go Green bagel

 

Fat Italian Bagel

En bagel til dig, der tør prøve noget anderledes. Vi er ude i en cream cheese med hvidløg og urter, pastrami, rødløgskompot, sennep, pesto, sorte oliven, rødløg, jalapenos, mix salat og sød chilidressing. Umiddelbart en del at komme i en bagel, vil nogle nok mene. Men den fungerede nu meget godt. 

 

Fat Italian Bagel

Fat Italian bagel

 

The Emperor Bagel 

Emperor bagel smurt med hvidløg og urte cream cheese og fyldt med laks, sorte oliven, avocado, rødløg, iceberg og dild. Laksen var for standardagtig. Lidt for kedelig i smagen, dog med en god cream cheese. Mængden af laks var til den nærige side, og smagte af meget lidt. 

 

The Emperor Bagel  med laks

The Emperor Bagel

 

Strawberry dream og Summer breeze

Glem ikke deres lækre juicer og shakes. De er blandt de bedste i Aarhus, hvis vi bliver spurgt. Vi drak en standard jordbærshake og en helt vild forfriskende juice med appelsin, citron, mynte og hyldeblomst.

 

Strawberry dream og Summer breeze

Strawberry dream og Summer breeze

 

Vores vurdering
 • Kort ventetid på 5-10 minutter. Personalet er hurtige og effektive. Skønt. 
 • Gode, forskellige smagsnuancer i de fire bagels. Der er noget for enhver! 
 • Godt hjemmebagt brød. Den klassiske, hjemmebagte chili cheddar bagel tager man aldrig fejl af. Den får vores vildeste anbefaling. 
 • Fornuftige priser. Det koster 5 kr. ekstra, hvis du selv vil bygge din sandwich, hvilket er fair.
 • Store vandede tomater uden smag kunne med fordel være skiftet ud med lækre og smagfulde cherrytomater. 
 • God og imødekommende stemning. Det er mest af alt et takeaway sted med run på, derfor ros for at være opmærksomme på kunden fra start til slut trods travlhed.
 • Lidt for sød smoothie til mad, men god og lækker konsistens, som en klassisk milkshake skal have. 
 • Megagod, frisk juice, som klart kan anbefales - fremstod meget naturlig med stilke fra mynten. Det kan måske diskuteres, om det skulle være filtreret fra.
 • Fat Italian er, som navnet antyder en voldsom omgang, men med gode, varierede smagsoplevelser, hvor både god syre, spice, samt mørt kød er værd at fremhæve. 
 • Kun siddepladser til 4 personer indenfor i vinduet. Ikke verdens hyggeligste indretning, men som sådan et sted nu er. Dog er der et par cafesæt udenfor, så man kan spise her, når vejret er godt.
 • The Old School Bagel var, som den skulle være. Den smagte godt, og er altid et godt og sikkert valg.
 • Pænt stort udvalg af forskellige råvarer. Alt fra standard salat til hjemmelavede rødløgskompot.

 

 


Byens Bagel på Skt. Pauls Kirkeplads

  En populær bagelshop i Aarhus er Byens Bagel ved Skt. Pauls Kirke. De lægger vægt på friske samt bæredygtige råvarer. Passionen er bagels, og de bager selv deres bagels, ligesom alt andet er hjemmelavet. Her er noget for enhver smag både af bagels, shakes og juicer.    Maden  Alle råvarern…
Senest opdateret: 29/09/2022 10:09