Vebu i Vesterbrogade set udefra gaden af

Husker du burgerbaren Vebu på Vesterbrogade

 

Plantebaserede burgere vinder frem i Aarhus. En af dem som gik all in er burgerbaren Vebu, der lå i Vesterbrogade. Her serverede de veganske burgere, hvor grøntsagerne i den grad fremhæves. Vebu Burgerbar lukkede endegyldigt i august 2022.

 

Vebus veganske burgere var fri for animalske produkter, tilsætningsstoffer og e-numre. Hos Vebu handlede det ikke om at efterligne kød, men om at grøntsager sagtens kunne smage fantastisk i sig selv og dermed erstatte kødet. Det krævede lang tids forberedelse og omhu, hvilket Vebu sætter en ære i. I dag er burgerbaren lukket. Det blev desværre aldrig den succes som ejerne håbede på. Aarhusianerne var måske ikke helt klar til de kødfrie burgere. 

 

Maden hos Vebu

Burgerne var af 100% grøntsager og indeholdt ingen tilsætningsstoffer eller animalske produkter. Det var grøntsagerens egen smag sammen med krydderier og naturlige smagsforstærkere, der sørgede for den gode smag. Det var folkene bag Vebu, der havde udviklet de veganske opskrifter. Burgerbollerne havde hver sin farve, der var også vegansk ost samt hjemmelavet hvidløgsmayo eller chilimayo.

 

3 forskellige veganske burgere med navne efter farverne Grøn, Rød og Brun var hvad udvalget bød på. Den Grønne burger var en 100% vegansk burger lavet af porre, løg, kål, spinat, grønkål, linser og havre. Den havde en frisk smag af urter. Den røde var af rødbede, gulerødder, kikærter, chili, ris og løg. Den brune udgave var nøddeagtig vegetarburger lavet af valnødder og med boghvede, svampe, rød peberfrugt, sorte bønner og løg.

 

Dobbelt op eller tre mini burgere

Var du ekstra sulten, kunne du vælge en dobbelt burger, hvor du kombinerer to af de almindelige burgere. Som tilbehør var der Kickass fries eller dip som chili mayo, garlic mayo eller ketchup. Du kunne også vælge en kombination af 3 veganske mini burgere.

 

Drikkevarer

Der var også tænkt over hvad der skal til for at slukke tørsten. Her var organic drinks, juice, soda og kombucha. Stor ros for at have et andet udvalg end drikkevarer fra de store bryggerier. 

 

Prisniveau

Burgerne kostede 99 kr. pr. stk., bortset fra Dobbelt burger, der stod til 119 kr..  En menu med fritter, dip og et styk drikkevare kostede 149 kr.. Prisen for dobbelt burgeren var lidt dyrere og stod til 169 kr.. Det var ikke billigt, men der er tænkt over maden, den var sund og det var grønt. 

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Joe sandwich og salatbar?

Husker du Burger Town?

Husker du Ferdinand ved åen i Aarhus?

Husker du Today Restaurant i Viby?