Restaurant Today set udefra

Husker du Today Restaurant i Viby?

 

Restaurant Today lå i sin tid tæt på Viby Torv og over for Viby Centret. Det havde den gjort i en del år. Restauranten lukkede i marts 2023, og i dag er der en anden restaurant i lokalerne. 

 

Today var en mellemøstlig restaurant, hvor omdrejningspunktet  var en stor trækulsgrill. Stilen var meget lig de tyrkiske restauranter i Aarhus. Kødet var altid gennemstegt og tørt. Desværre for mange af de etniske danskere, da flere og flere blev væk pga. maden ikke var særlig god. Her var tale om en rigtig familierestaurant. Priserne var lave, og der var masser af plads. De havde helt sikkert sin berettigelse i Viby.

 

Maden hos Today

Det handlede i høj grad om kød her. Grillet kød og noget tilbehør, som var meget ens i udtrykket. Det samme til stort set alle retter. Men det var konceptet. Her var retter såsom; Ezogelin, tzatziki, hummus, Baba Ganoush, Urfa, kalvespyd. lammespyd, döner kebab, Iskender, Beyti, Lahmacun og Pider, durum ruller og videre i den dur. Det var velkendte udskæringer, de brugte, nok af den billigste kvalitet de kunne finde. 

 

Tilbehøret til stort set alle hovedretterne var ris, grillet tomat, grillet peberfrugt, løg og en mikset salat. Fladbrød kom der også til en del af retterne. Risene kunne skiftes ud med pomfritter. Og der kunne købes ekstra kød og pomfritter. Men generelt var portionerne store, selvom der var vildt meget ris til de fleste retter. 

 

Her var også pizza, selvom det ikke umiddelbart passede ind i konceptet. Men menukortet var noget speciel og det lignede en rodebutik. Det samme med en halv grillkylling, friturestegte fiskefiletter og nuggets. Det tolkede vi som om, de ønskede at have noget til børnene. Nogle ville og vil stadigvæk nok mene, det var lidt malplaceret, når man nu gjorde i mere eller mindre etniske retter. De sagde i hvert fald selv det var etniske og meget specielle retter de lavede. Men Today sagde selv, at de var en familierestaurant, så det forklarer vel udbuddet af de danske grillbar-retter. Konceptet faldt jo heller ikke i gæsternes smag, kunderne blev væk og de måtte lukke og slukke.

 

Atmosfæren

Det var en pæn stor restaurant, og der kunne være en del gæster i den. Akustikken var okay, men selvfølgelig er der støj. Sådan er det. Lokalet lignede et kontorlokaler, men de havde prøvet at indrette det med inspiration fra Mellemøsten, men vi var jo i Viby i en relativ nyere kontorbygning, så der var grænser for, hvor autentisk en indretning kunne være. Der var meget dårlig stil over indretningen. Men man sad trods alt godt i sæderne, og betjeningen var sød og rar. Maden kom bare på bordet, så man skal have styr på, hvad man havde bestilt, og så fordele efter bedste evne. Men det var en del af charmen. Nogle ville nok sige dårlig betjening.

 

Restaurant Today var et sted, hvor alle typer gæster kom. Høj som lav og alle var velkomne, uanset hvorfra i verden de kommer. Man følte sig velkommen her, selvom betjeningen var doven. Der kunne godt kan være lidt forvirrende med der ikke var styr på mad, især i de travle tidspunkter. Men det måtte man leve med. Til sidste havde de skræmt de fleste gæster væk, men der var det alligevel for sent at lave noget om. 

 

Prisniveauet

Det var sympatisk, og man kunne blive mæt for relativt få penge, hvis det var formålet. En mix grillmenu med det hele til fire personer kostede 525 kr.. En rullekebab kostede 60 kr., mens en Urfa hovedret kostede100 kr.. Alt i alt fair priser grænsende til billigt. Men kvaliteten af maden var også ringe, meget ringe endda. Tingene hænder sammen ,og man får hvad man betaler for. 

 

Her drikker man non-alkohol

Hos Today serverede de ikke vin, øl eller anden alkohol. Det afholdt mange fra at komme der. Her var de typiske sodavand, vand, juicer, saft og Ayran. Prisniveauet lå her på mellem 15 og 25 kr..

 

Masser af gratis parkeringspladser

Man kan sige meget om Viby, men det skal man ikke. Men parkeringspladser i den gratis afdeling har de mange af. Det var nemt at komme til Restaurant Today. Man kunne ligefrem holde udenfor restauranten.

 

En tør kebab hos Today i Viby

 

Restaurantlokalet hos Today

Today var Ikke nogen flot restaurant

 

LÆS OGSÅ:

Guide til pasta i Aarhus

Burgerguiden Aarhus

Bellissimo Pizza i Viby