Byens Delikatesse og Minimarked set udefra Bruuns Gade

Husker du Byens Delikatesse og Minimarked? De klarede desværre ikke krisen

 

Byens Delikatesse og Minimarked i M.P. Bruuns Gade tilbød orientalske fristelser. De klarede desværre ikke krisen og måtte dreje nøglen og lukke. Det skete i december 2022. Grunden til de lukkede – eller det ejeren meldte ud var; en huslejestigning på 9%, stigende elregninger, dyrere råvarer og manglede kunder. De hang ikke sammen og de så ingen anden udvej en at lukke,

 

Hylderne var ellers fyldt med alt, hvad hjertet kunne begære af arabiske og tyrkiske varer. I den fem meter lange køledisk var der fyldt med farvestrålende grønt og dip. Ved frokosttid kom mange forbi for at hente en rulle eller en salat med hjem. Flere tog maden med på deres arbejde. Det var friske ruller de lavede, men de tog kort tid at lave, så der blev langet nogle ruller over disken.

 

Mange brugte ventetiden med at tjekke ud, hvad der var af fristelser på hylderne. Bag butikken stod Ahmed Abdallah. Byens Delikatesse og Minimarked havde åbent alle ugens dage, hvilket nok var en nødvendighed med den beliggenhed.

 

Maden 

Det var orientalske delikatesser, de bød på hos Byens Delikatesse og Minimarked. Her var frugt og grønt, kolonial, mejeri og dybfrost. Ikke et kæmpe udvalg, men alligevel fint. Hvis man skulle fremhæve noget, så kunne det være den særlige gedeost og den tyrkiske spegepølse Sucuk. Derudover var der kerner, linser, olier, oliven, forskellige slags pasta og ris. De havde et af byens største udvalg af dip som humus, haydari tzatziki og salater. Men det ligende meget det andre havde, og der var ikke meget hjemmelavet over deres salater. 

 

Rulle to go

Udvalget bestod af kylling eller falafel. Derefter valgte man fyldet. Hvilken salat, grønt og dip ønskede man? Der var meget forskelligt at vælge mellem. Du kunne også fylde en salatboks. Der selvfølgelige var forskellige størrelser at de gennemsigtige plastikbakker. Her var både grønne- og pastasalater.

 

Sandwich

Der kunne vælges mellem tre forskellige typer af brød. Her var chilibrød, urtebrød og mørkt brød. Indholdet var enten falafel, kylling eller laks og æg samt en af de 11 forskellige dressinger. Du kunne også snuppe en sambusa, hvis du var til dem. 

 

Firmafrokoster

Byens Delikatesse og Minimarked leverede også frokoster til firmaer i Aarhus, ligesom de havde samarbejde med udbringningsselskaber, så du kan få leveret din mad til døren. Men det blev aldrig det hele store, og de lukkede inden de rigtig kom i gang med det projekt. Udvalget af mad var fint, men måske lidt for småt til firmaer der ønskede noget forskelligt mad hver dag i 14 dage.

 

Prisniveau

Det er billigt hos Byens Delikatesse og Minimarked. Nok også for billigt, da de lukkede igen. 500 gr. salat efter frit valg kostede 30 kr., sandwich stod til 35 kr., og for en rulle skal du af med 45 kr.. Der var altid venlig og hjælpsom betjening at finde her, og de var hyggelige at snakke med. Lidt synd at små specialbutikker må lide butiksdøden, da det i den grad går ud over mangfoldigheden i bylivet.

 

Disken hos Byens Delikatesse og Minimarked

De sparsomme udvalg hos Byens Delikatesse og Minimarked

Sådan ser indretningen ud hos Byens Delikatesse og Minimarked

LÆS OGSÅ:

Husker du Pizza Hytten i Guldsmedgade?

Husker du Sultan Palads på Frederiks Plads?