Charlottehøj Kød & Smørrebrød i Aarhus V

Husker du Charlottehøj Kød & Smørrebrød?

 

Kærligheden til det gode slagterhåndværk gennemsyrede alt, hvad man købte hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød. De holdte fast i de gamle traditioner, og deres mad var, som den altid havde været. God og velsmagende uden så meget udenlandsk indblanding. Charlottehøj Kød & Smørrebrød var en af Aarhus’ største selvstændige slagterforretninger inden den lukkeden. Den var ejet af Thomas Hvorslev Thomsen.

 

Det var de barske tider og de høje energipriser tilsat en kundetilbageholdenhed der fik Charlottehøj Kød & Smørrebrød til at smide håndklædet i ringen, og erklære sig selv konkurs. Det skete 1. oktober 2022.

 

Et perfekt setup og indretning

Lokalet var i sin tid delt op i to med hver deres indgang. I den ene del var deres frokostafdeling, som de også kalder Frokost-specialisten. I den anden del var der den almindelige slagterforretning. Her solgte de “kun” mad som take away – og dog, om sommeren var der borde og bænke udenfor – og håndmadderne kunne fint spises med fingrene. Det var der i øvrigt en del som gjorde. De var gode til at samle folk, og slagterbutikken havde en ualmindelig stor kundekreds, som Covid-19 og den efterfølgende krise desværre satte en stopper for.

 

Hvis du ikke helt var lokalkendt i Aarhus V, så lå Charlottehøj Kød & Smørrebrød meget tæt på Storcenter Nord – og der var en del gratis parkeringspladser lige udenfor butikken.

 

 

Maden hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Det handlede primært om smørrebrød af den gode gammeldags og traditionelle slags. Der var ikke noget nytænkning, og man vidste, hvad man fik. Pålægget lavede de selv, og det er af god slagter-kvalitet. Dog ikke økologisk. Udover det så var det pænt store stykker, man fik.

 

Der var tre forskellige kategorier, og det gjorde, at der var forskel på størrelsen, og hvor meget pålæg der var på stykkerne, men også om det var et halvt stykke rugbrød eller et helt stykke. Det var luksussmørrebrødet, som var på et helt stykke rugbrød, mens højtbelagt og håndmadder var på en halv skive. Om det gav mening med moderne skiver rugbrød kan nok diskuteres, men var gode til at tilpasse pålægget efter brødet.

Har du lyst til en hotdog i Aarhus?

 

Udvalget af pålæg var traditionelt og det samme med tilbehør eller pynt. Af stykker kunne der bl.a. nævnes rødspættefilet med remoulade, stegt sild, æg og rejesalat, rullepølse, rå løg og sky, frikadelle og rødkål, roastbeef, remoulade og ristede løg, oksebryst med peberrodssalat, kartoffelmad med tomat og ristede løg, dyrlægens natmad eller medister, rødkål og surt. Der var altid omkring 20 forskellige stykker, man kunne vælge mellem. 

 

 

Noget, som bør nævnes, var, at rødspættefileterne er friske, og de panerede dem selv – så her var der ingen maskinpanering fra de store filetfabrikker, som ellers set alt for ofte i Aarhus.

 

Dagens ret lavede de i alle hverdagene, og menuen skiftede dagligt. 

 

De gamle danske landevejskroer lever i bedste velgående

 

Prisniveauet hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Smørrebrødet/håndmadderne var opdelt i tre kategorier. Luksus smørrebrød kostede 30 kr., højtbelagt smørrebrød 24 kr. og håndmadder stod til 15 kr. stykket og fire stykker for 55 kr.. Sandwich kostede 49 kr., mens et stjerneskud kostede 79 kr.. Alt i alt er det sympatiske priser, og især når var hjemmelavet mad. Forretningen lå også et stykke uden for Aarhus C, hvilket er med til at forklare de relativ lave priser. Set i bagklogskabens klare lys burde de nok have sat dem op noget før kriserne ramte.

 

De elskede man bestilte maden på forhånd

Der var altid håndmadder, sandwich og stjerneskud hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød – både højtbelagt og luksus. De to sidstnævnte skulle bestilles på forhånd, typisk dagen før. Det gjorde at det i stor stil var håndmadderne man valgte, hvis man lige smuttede forbi til frokost. Ved større bestillinger og selskaber ud af huset, skulle man være i yderligere god tid. Sådan var det, og man vidste det på forhånd. 

 

NB: Charlottehøj Kød & Smørrebrød i Aarhus Nord, kaldte sig også for Frokost-specialisten.

 

Her er lidt billeder fra dengang de var aktive som forretning:

Her er der borde og bænke udenfor hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Her er tre håndmadder fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Æg og rejer og dyrlægens natmad fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Et stykke med roastbeef, remoulade, ristet løg og reven peberrod fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

En håndmad med leverpostej og rødbeder fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Deres hjemmelavede frikadelle med kartoffelsalat og syltede agurker fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

En paneret fiskefilet og en flæskesteg med rødkål fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Kartoffelmad med friterede løg og en klassisk rullepølse

Hjemmelavet rullepølse med italiensk salat fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Et stjerneskud fra Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Charlottehøj Kød & Smørrebrød set udefra vejen

Her er indgangen til Frokost-Specialisten

Her ser vi slagterafdelingen hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Udvalget af håndmadder hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Her er dagens frisksmurte håndmadder hos Charlottehøj Kød & Smørrebrød

Det er let af parkere foran Charlottehøj Kød & Smørrebrød

 

LÆS OGSÅ:

Kan man stole på madopskrifter på nettet?

Husker du Rooster i Vestergade?

Interessen for klimavenlig mad aftager