Norsminde Kro set udefra

Kroophold i historiske omgivelser

 

Dette indhold er sponsoreret

 

Et weekendophold på en kro hitter i disse tider. Oplevelser er i det hele taget blevet ret in. Hverdagen er ofte præget af stress og jag. Mange har alt for meget arbejde i det daglige, og afslapning er en by i Rusland. De fleste har nok af materielle goder og sætter i højere grad pris på oplevelser. Med et kroophold i Østjylland kommer du ned i gear og får kvalitetstid med dem, du holder af. 

 

Landevejskroer har fået nyt liv

Den første danske kro kom i 1283. Dengang skulle der ligge en kro for hver 20 km., så man på en dagsrejse kunne nå et overnatningssted.

 

Et ophold på en kro har givet nyt liv til de gamle kroer og har fået folk i byerne til at komme ud på landet. Igen kan man sige. Freden og roen er ofte intakt på landet, og Danmark har utrolig mange velholdte og spændende kroer, som alle har hver sit dna. De gamle traditioner holdes i hævd og forenes med moderne faciliteter. 

 

Historisk vingesus

Danmark er fyldt med historie, og kroerne kan være med til at bringe dig tilbage i tiden. Kroerne emmer af dansk kultur og historie og har flere hundrede år på bagen, hvilket de gerne fortæller om. På Landevejskroen, Norsminde Kro i Norsminde 20 km. fra Aarhus, har de sat QR-koder op, så gæsterne selv kan gå tilbage i tiden. 

 

Traditionel dansk mad eller gourmet

Hvad de serverer på kroerne er vidt forskelligt. Mange af dem, såsom Hvidsten Kro holder fast i den danske gammeldags mad. Her kan nævnes æggekage, stegte ål med stuvede kartofler, smørrebrød eller stegt flæsk, mens andre svinger det helt op eller næsten til Michelinniveau. En af de kroer, som har flest michelinstjerne i Danmark, er Henne Kirkeby Kro. De har to stjerner. Dog ligger kroen ikke i Østjylland, men det var blot et eksempel. Uanset hvad anvender en stor del af de danske kroer lokale råvarer.

 

Gamle kroer i moderne stil

Naturen omkring kroerne er unik, og så er der ikke så mange mennesker derude, hvor de i Danmark ligger. I forbindelse med et ophold kan man udforske det lokale landskab og områdets seværdigheder på egen hånd eller lade kroens lokalkendte værter guide dig på vej. Gå eller cykel en tur, tag på picnic i skoven eller ved vandet eller slap af, og nyd en god bog. 

 

All inclusive

Et kroophold forbindes af mange med en overnatning og en morgenmadsbuffet. Men det er meget andet end det. Det er kvalitetstid i nye omgivelser. Der er ofte all inclusive lige fra, du træder ind ad døren startende med kaffe og kage efterfulgt af en middag. Overnatningen sker i atmosfærefyldte værelser gerne med udsigt over fjorden, skoven eller markerne. Nogle af kroerne har indlagt vinsmagninger i opholdet ofte i vinkældre eller andre unikke omgivelser.

 

Gaveide

Oplevelser er generelt gode idéer at give som gaver. Her kan et kroophold med vinsmagning være et godt forslag.