Fodbold

De største profiler i AGF’s historie

 

 

KSDH. Hvis du ved, hvad det betyder, er der stor chance for, at du er fra Aarhus. Måske har du boet her hele dit liv, og kender alt til trøfler, Kurs Mor… og De Hvide fra Fredensvang. Byens Hold, AGF spiller nemlig i klassiske hvide trøjer, og når de ikke træner i sydlige Aarhus, spiller de deres kampe på et af de absolut flotteste steder i Aarhus. I skoven på Ceres Park kun få meter fra Tivoli Friheden. AGF er et kæmpe brand, og når man tænker på branded AGF, så er man også nødt til at tale om nogle af de største profiler i AGF’s historie. Her kommet et par stykker: (og fik vi forresten nævnt, at KSDH betyder Kom Så De Hvide?)

 

CLUB 100

Et godt sted at starte er naturligvis AGF’s egen hjemmeside, for Aarhus’ største klub har nemlig en oversigt over de 10 spillere, som har spillet flest kampe for klubben. Nogle af navnene vil helt sikkert ringe genlyde, også for yngre generationer, mens andre vil kræve en vis livserfaring, for at kunne erindre. Spillere som Martin Jørgensen, der spillede i klubben af to omgange, samt Stig Tøfting, der spiller der over tre gange, er uden tvivl to af klubbens allerstørste. Ikke nok med, at de var kultpersoner for De Hvide, så gjorde de sig også udmærket på det danske landshold, og de har begge båret anførerbindet og været med til slutrunder i de rød-hvide-farver. I dag gør de sig desuden begge som fodboldeksperter i tv. 

 

Træneren

Sidst men ikke mindst, er vi naturligvis nødt til at nævne David Nielsen. Manden med den kontroversielle fortid, er ikke bleg for at sige sin mening, og AGF’s fans elsker ham lige så meget for lige netop dét, som alle andre fans af andre hold hader ham for det. Med en fortid som spiller i AGF og mange andre danske klubber bombede han i mange år mål i de danske superliga-net, inden han gik trænervejen. I dag står han i spidsen for AGF, og har gjort det med stor succes. Fansene elsker ham, og det tyder på, at spillerne gør det samme, så det bliver yderst spændende og se, om han kan føre klubben tilbage til sin storhedstid. 

 

500 lige ud 

En anden spiller, der har mange kampe på cv’et er målmanden Troels Rasmussen. Selvom han ikke er født og opvokset i Aarhus – han kom til klubben som 20-årig fra Vejle – så har spillet i AFG i hele to årtier. Op igennem 80’erne og 90’erne var han nemlig klubbens målmand, og efter at have spillet fra 1982-1994 afsluttede han sin karriere med ikke mindre end lige præcis 500 kampe. Én gang Danmarksmester, 3 gange pokalmester og 35 landskampe blev det til målmandslegenden. 

 

Vil du også se AGF?

Der er ikke noget at sige til, at mange gerne vil se AGF. Det er en af Danmarks mest populære klubber, især når man kigger på tv-seere. Du kan naturligvis se kampene hos din tv-udbyder eller via streaming ved hjælp af sider som sefodbold.dk, men det er ingen hemmelighed at sportsrettighederne er dyre, og tv-pakkerne følger kun derefter. Derfor kan det være smart at undersøge, om det er muligt at se kampene, der hvor du oddser. Ofte kræver det kun plus på kontoen, og så har du adgang til at se kampene fra den danske Superliga.

 

LÆS OGSÅ:

Restauranter og spisersteder på Aarhus Ø

Husker du Juice Stop i Badstuegade?