Depanneur ved Godsbanen set udefra

Depanneur i Skovgaardsgade lukkede efter 1 år

 

Depanneur var i sin tid beliggende på Skovgaardsgade ved Godsbanen. Den lukkede i august 2022 efter kun et år. De ramte aldrig helt aarhusianerne med deres koncept. 

 

Depanneur var en designdrevet dagligvarebutik, bagelbageri, café, en bar og et spisested i et, hvor de lavede deres egne produkter inden for drikkevarerne sodavand, øl, vin, kaffe og juice samt friskbagte bagels. Depanneur kørte efter samme koncept som i København, og var et lokalt tilholdssted inspireret af Depanneur i Montreal. Mad og drikke kunne indtages på stedet eller tages med på farten.

 

Maden

Indenfor mad var det bagels, de var kendt for. De laves på samme måde, som jøderne lavede dem i 1600-tallets Østeuropa, og de rejste efterfølgende med immigranterne til USA. I København var de blevet udråbt af Politikens anmelder som byens bedste og på højde med dem, man finder i New York og Montreal. Dog skal det siges, at Politikens madanmeldere ikke er de mest faglige kompetente til at vurdere mad. Men alligevel. 

 

Bagels

Depanneur havde håndplukkede producenterne og havde økologiskk og lokalt fokus. Opskriften på de traditionelle bagels havde Depanneur fået gennem den canadiske Konsult. Brødet blev kogt i vand og honning og blev lavet på surdej. De holdte sig til de enkelte og klassiske varianter, der havde et sesamklædt ydre. Fx var der en med med røget laks smurt med cream cheese  eller en med oksespidsbryst, karamelliserede løg, estragon aioli, syltede sennepsfrø og peberrod.

 

Atmosfære

Depanneur havde hyggelige stemning i de rå lokaler. De var helt nybyggede lokaler og der skulle noget til for at gøre dem hyggelige. Men det lykkes. Aarhusafdelingen var indrettet af lokale kræfter og med jysk interiør fra blandt andre +Halle. Indretningen var med røde langborde, samt mindre runde borde, farverige rækker af stedets egen-producerede sodavand samt håndlavet keramik. Her var en meget nede-på-jorden stemning med plads til alle. Betjeningen var imødekommende, smarte i det men venlige. 

 

Vin og drikke

Drikkevarerne hos Depanneur var hjemmelavede. Der var Depanneur Frizzante økologiske sodavand og juicer samt øllene Bajeur eller Girl from IPA-NEMA. Der var også lidt vin, drinks, kaffe og te at vælge mellem. 

 

Prisniveau

Det var ikke helt billigt at spise bagel hos Depanneur. Deres bagels kostede mellem 70 og 95 kr. stykket. Men de var også hjemmelavede med godt brød og velsmag, så det forklarede lang hen ad vejen prisen. 

 

LÆS OGSÅ:

Kan man stole på madopskrifter på nettet?

Husker du Ferdinand ved åen i Aarhus?

Hvad er en Döner kebab?

Arancino Bar var en tidslomme af siciliansk mad på Tørv