Arancino Bar laver streetfood eller gademad, som de selv siger

Arancino Bar var en tidslomme af siciliansk mad på Tørv

 

Arancino Bar var ikke en almindelig bar eller café. Det var en food truck, der havde sin faste plads på Tørv i Aarhus Ø, var en hyldest til det sicilianske køkken. Food truckens gule ydre var umuligt at overse, og dens tilstedeværelse skabte en autentisk, sydlandsk atmosfære i det moderne Aarhus. Arancino Bar lukkede og slukkede på Tørv 1. oktober 2023. Desværre.

 

Madoplevelsen hos Arancino Bar

Selve menukortet var enkelhed i sin reneste form, der bestod af pasta, sandwich, arancini og tre desserter. Arancinierne, der var food truckens signaturret, var intet mindre end himmelske. De var sprøde, gyldne kugler af risotto, paneret og friteret til perfektion. Kunderne havde valget mellem tre varianter: bolognese, fire oste, eller kylling og karry.

 

Menutavlen hos Arancino Bar

 

Pastaen var god og havde altid den rigtige konsistens. Med retter som spaghetti bolognese, spaghetti carbonara og spaghetti meatballs fik man en bid af Sicilien i hver eneste mundfuld. Selvom menuen var begrænset, blev hver ret tilberedt med stor omhu og autentiske ingredienser.

 

Det søde liv

Dessertudvalget var mindre men ikke imponerende. Cannoli Ricotta var fin i sig selv, med sin fyldige, søde ricotta indhyllet i en sprød vaffel og toppet med en unik glasur.

 

Gode priser

Prisniveauet var en af de mest tiltalende aspekter af Arancino Bar. Trods den påståede kvalitet og den autentiske smag var priserne bemærkelsesværdigt overkommelige. Dette var især på grund af valget af enkle, men højkvalitets råvarer, og at det meste af maden blev lavet fra bunden. Maden mætter godt, og der var meget hvidt mel i deres mad, hvilket reelt gjorde man blev mæt for relativ få penge.

 

De ser gerne man bestiller sin takeaway hos Arancino Bar

 

Drikkevarer og takeaway

På drikkesiden var udvalget en smule skuffende med internationale sodavand som eneste mulighed. Men for dem, der søgte noget stærkere, var der rigelig med vin og øl i nærliggende barer på Tørv. Takeaway var også en stærk side ved Arancino Bar. Alt, hvad de lavede, kunne tages med, og priserne ændrede sig ikke, uanset om man spiste der eller tog maden med. Hvis man dog valgte at få maden leveret, steg priserne betydeligt.

 

Arancino Bar er ikke en bar i traditionel forstand

 

Epilog

Arancino Bar har på sin måde sat en standard for, hvad autentisk siciliansk street food kan og bør være i Aarhus. Den kombinerede den sicilianske madkultur med det danske ønske om en vis kvalitet og enkelhed. Selvom Arancino Bar nu er fortid, vil den altid være husket som en lille perle i Aarhus’ kulinariske landskab, der tilbød et stykke af Sicilien i det danske hjerte. Synd der aldrig rigtig kom mennesker på Tørv, men det var et udendørs madmarked, og vejet i Danmark er ikke det mest optimale til den slags.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Alunt på Aarhus Ø? 

Husker du Mix It Up? (Lukket permanent)