Husker du Det Orientalske Hjørne på Hasle Torv?
Det Orientalske Hjørne lå som nogen sikkert kan huske på Hasle Torv. Den præcise adresse var Viborgvej 144. Stedet gjorde ikke det store væsen af sig. Det lukkede og slukkede i 2022 og nåede aldrig at komme rigtig i gang. Lidt synd for der var gode takter, og området så umiddelbart ud til at mangle et sted som det Det Orientalske Hjørne. Men åbenbart ikke nok til, at det kunne løbe rundt.
Lokalet var småt. Der var dog plads til, at man kan sidde at spise, men der var ikke mange pladser. Måske en syv – otte pladser. Betjeningen var i den absolut søde ende af skalaen, og kokkene var oppe i gear. Der var ofte travlt hos Det Orientalske Hjørne mellem klokken 18.00 og 19.00, hvor der ryger en anselig mængde mad over disken. Ellers var der begrænset med kunder.
Maden hos Det Orientalske Hjørne
Det lå ligesom i navnet, at det var asiatisk mad det handlede om. Udvalget var pænt stort, dog uden de gik amok i retter, som lignede hinanden. Maden var frisklavet, og det var asiatisk mad, som de fleste af os kendte til og kunne lide. De havde deres egne opskrifter langt hen ad vejen, og deres mad smager af noget. Det var fin spicy. Man kunne diskutere om det var så speciel som de slev hævdede. Det var ikke vores oplevelse her på Spiseguiden, men ejerne sagde selv de lavede mad som ikke lignede de andres. Generelt var det store portioner, de lavede Det Orientalske Hjørne.
Deres supper var gode og utrolig velsmagende og kostede ikke alverden. Af andre retter bør nævnes deres oksekød i østerssauce, andesteg i rød karry, stegt kylling i sur/sød-sauce eller oksekød i Panang karry. Der var to vegetarretter på menukortet. Begge med ris og tofu.
Der var årstidens grøntsager og ris til alle hovedretterne.
Prisniveau
Det var i middelklassen, grænsende til et lavt prisniveau. Man skal have in mente, at det sikkert ikke var de store huslejeudgifter, de havde, og at det meste mad laves som takeaway. Supperne startede ved 45 kroner. Det samme med forretterne, såsom forårsruller, indbagte tigerrejer, indbagt kylling, rejesalat, oksekødssalat mfl.. Råvarerne var sikkert ikke ikke lokale og verdens bedste, hvilket forklarede det relative lave prisniveau.
Sådan så priserne ud lige inden de lukkede i 2022
Drikkevarer
Udvalget var fra de store sodavandsproducenter – og dog. Der var også sodavand fra danske Frem fra Ribe. Der var kun alkoholfrie drikkevarer, og priserne er sympatiske. 12 kr. for en Frem fra Ribe og 15 kr. for en Coca Cola. Det var relativt lave priser set i forhold til, hvad andre tager i Aarhus.
Betjeningen
Det var virkelig søde folk, man møder hos Det Orientalske Hjørne. De var oprigtig glade for kunderne, og satte en ære i at betjene dem. At maden prismæssigt var i den lave ende hænger på ingen måde sammen med servicen. Tværtimod. Her var en service i den bedre ende. De var altid smilende og venlige, men virkede ofte lidt forvirret over de mange bestillinger.
Satser mest på takeaway
Da havde relativt få siddepladser, så det gav sig selv, at det var takeaway, de satsede på. De arbejdede sammen med de store udbringningstjenester, men her var priserne ofte en del højere, end hvis man selv hentede sin mad. De store udbringningstjenester tager op mod 30% af prisen for at bringe maden ud. Det gav ikke mening i forhold til de relativt lave priser, som Det Orientalske Hjørne tog for sin mad. Ikke ret mange spisesteder tjener penge på at samarbejde med de større udbringningstjenester, desværre kan man vel sige.
Gratis parkeringspladser
Når vi talte om takeaway i Aarhus, kom vi ikke udenom at nævne parkeringspladser og især dem, som var gratis. Det var nemt at hente maden selv, og hvis man bestilte på forhånd, undgik man ventetiden. Personalet hos Det Orientalske Hjørne var gode til at holde det aftalte tidspunkt. Der var plus/minus fem minutters ventetid de gange, vi hentede mad hos dem, og det var efterhånden blevet til en del gange. Desværre udeblev kunderne, og stedet lukkede.
LÆS OGSÅ:
Mødeguide: Find dit næste dagsmøde i Aarhus her
Husker du Karma Sushi i Frederiksgade?
Er det okay, at holde flere pladser til andre?
Vi kender det alle; hvad skal vi have på vores pizza i dag?