En lille asiatisk bowl

Få sundere mad ind i hverdagen 

 

Annonce fra HelloFresh

 

Vil du gerne have sunde retter ind i hverdagen, så middagen bliver både lidt mere spændende og næringsrig? Men kniber det samtidig med tid og overskud? Så kan du læse med her, når vi guider til, hvordan du lettere kan få den sunde mad på bordet – også i en travl hverdag.

 

Sund mad er vigtig for din krop

Næringsrig kost gør godt for både din krop og dit sind. Med den rette kost får du de mest optimale forhold for at få mere energi i hverdagen, men det kan være svært i den stressede dagligdag. Her lister vi derfor tips til, hvad du kan gøre:

  • Lav madplaner, og spar penge
  • Lav store portioner
  • Søg ny inspiration
  • Prøv en måltidskasse

 

Lav madplaner, og spar penge

Mange mennesker har ikke ret meget tid til overs i den travle hverdag, og derfor kan det være uoverskueligt både at skulle nå at handle ind og derefter hjem at lave sund mad, når klokken slår fyraften. Derfor gælder det om at være på forkant, så aftensmaden ikke bliver endnu en gang take-away eller rugbrødsmadder.

 

Madplaner er din bedste ven her, for har du planlagt det hele på forhånd, får du mere tid til overs. Start med at sætte dig ned, og beslut, hvad der skal på middagsbordet i løbet af ugen. Skriv alle ingredienser ned, og tag på indkøb to gange om ugen i stedet for hver dag. Så er der ikke behov for nødløsninger, for planerne er lagt. Du skal blot lave maden, når du kommer hjem fra arbejde.

 

Hvis du vil spare penge oven i købet, så kan du med fordel læse tilbudsaviserne igennem, før du handler. Så kan du gå efter de gode tilbud, så indkøbene bliver billigere.

 

Lav store portioner, når du laver mad

Når du alligevel kokkererer i køkkenet, så lav ekstra store portioner. Så kan du fryse de ekstra portioner ned, så du har sunde retter til en anden gang – for eksempel når du har ekstra travlt. Nedfrossen mad holder godt på vitaminerne, og så er den let lige at sætte i ovnen eller putte i gryden på en stresset aften.

 

Søg ny inspiration

Er det inspirationen, det kniber med, har du brug for nyt input. Hvis du laver de samme fem retter om og om igen, er det på tide med nye indspark. Madlavning og gastronomi er populært som aldrig før, så du kan let hente inspiration online på både madblogs og sociale medier som Instagram og YouTube. Her bliver du præsenteret for et væld af lækre retter med en visuel fremgangsmetode, så overskueligheden fremmes.

 

Online kan du hurtigt finde netop det køkken, du foretrækker, så du kan få opskrifter på den mad, du godt kan lide. Det kan være alt fra traditionelt dansk til italiensk, asiatisk eller sydamerikansk. Du kan også støve dine gamle kogebøger af fra hylden og se, om der gemmer sig nogle oversete perler.

 

Prøv en måltidskasse

Mangler du både inspiration og overskud i hverdagen til indkøb, er måltidskasser din ven i nøden. Du kan for eksempel se ugens menu på HelloFresh og bestille den måltidskasse, der tiltaler dig mest. Så bliver kassen leveret til dig med både opskrifter og ingredienser, og det betyder, at du både slipper for at handle ind og lægge madplaner. Perfekt til dig, der elsker den nemme løsning, der samtidig er sund.

 

Du kan vælge mellem en række forskellige kasser, så du får den mad, du godt kan lide. Du kan også selv vælge kasserne efter antal retter og personer i husstanden, og det er muligt at vælge meget specifikt indhold.

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Frk. Jørgensens Smørrebrød i Aarhus?

Husker du We Feat i Frederiks Allé?