Facaden hos hos Fru Nielsens Bageri på Trøjborg i Århus

Husker du Fru Nielsens Bageri på Trøjborg?

 

Fru Nielsens Bageri i Tordenskjoldsgade på Trøjborg var en håndværksbager af den gamle slags. De tilbød hele paletten af brød og kager. Udover det, så lavede de også sandwich, smørrebrød og forskellige salater. Fru Nielsens Bageri lukkede og slukkede i sommeren 2022.

 

Siden 2013 har det været Nils Schjøtt, som drev Fru Nielsens Bageri. Bageriet havde allerede dengang ligget på adressen længe. Før i tiden hed det Pariserbageriet, og i ni år var bageriet en del af kæden Bavinchi. 

 

Hvad bød Fru Nielsen på?

Op ad formiddagen var der smørrebrød i disken. Måske rettere var der tale om store håndmadder. Der var nogle færdigsmurte, men hvis der ikke er de stykker, man ønsker, må man vente på, de bliver smurte. 

 

Smørrebrødet kostede 17 kr. stykket, mens der var tre stykker for 45 kr.. Det var de velkendte traditionelle stykker, vi så her. Der var ikke gjort alverden ud af dem. Pålægget var okay, men det var brødet som trak. Nu var der jo en slagter længere oppe ad gaden, og han satte en ære i at pålægget var i orden. Det gjorde at smørrebrødet aldrig rigtig blev den helt store succes hos Fru Nielsens Bageri. 

 

Der var altid mindst ni forskellige sandwich at vælge imellem. Prisen har en enhedspris på 45 kr. stykket.  Det er de mere eller mindre klassiske sandwich, der laves hos Fru Nielsen. Brødet er selvfølgelig friskbagt og er i flere varianter. 

 

Valgmulighederne var kyllingesandwich, laksesandwich, sandwich med æg og rejer, roastbeefsandwich, sandwich med serranoskinke, frikadellesandwich, tunsandwich, sandwich med skinke og ost, sandwich med italiensk salami. Der var færdigsmurte sandwich, men ellers smurte de dem, mens man ventede. Det kunne nogle gange godt tage lidt tid, hvis der var mange i kø. Men sådan var det.

 

Selvom vi var ved en god gammeldags bager, så var der også salater i flere varianter. Som eksempel kostede en bulgursalat med en bolle 42 kr.. Osteboller med skinke eller pølsehorn var også valgmuligheder.

 

Atmosfæren

Der var stole og borde udenfor forretningen, men ingen siddepladser indendørs. Nu var det jo et bageri og ikke en café. Der var begrænset plads. Så det var takeaway, uanset hvad man købte. Men når vejret var godt, var det hyggeligt at sidde ved bordene ude på fortovet. Lokalet blev nyrenoveret for nogle år siden og var moderne i sin stil.

 

Prisniveauet

Det var moderate priser, de holdte sig hos Fru Nielsens Bageri. Alt brød og kager lavede de jo fra bunden, og hvis man sammenlignede med supermarked-bagerne, så fik man meget for pengene hos Nielsen. Man lavede alt fra bunden her og satte en ære i at bruge de gamle opskrifter. Det var uanset, om det var kager, rundstykker, rugbrød eller surdejsbrød. 

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Madkonsulatet i Mejlgade?

Husker du Domino’s Pizza på Stjernepladsen?

 

Indretningen hos Fru Nielsens Bageri

Her ser du lidt af udvalget hos Fru Nielsens Bageri

Smørrebrød hos Fru Nielsens Bageri på Trøjborg

De nyrenoverede lokaler hos Fru Nielsens Bageri

Fru Nielsens Bageri var bageriet i flere år på Trøjborg

Udendørssiddepladser hos Fru Nielsens Bageri