Greenilicious i Magasin

Husker du Greenilicious i Magasin?

 

Nu er det ikke stormagasiner, vi normalt forbinder med god mad – og slet ikke som den oplevelse man i sin tid fik hos Greenilicious i Magasin i Aarhus. Greenilicious var navnet på caféen eller restauranten i Magasin. Det var Jonas Langhoff Jørgensen,  Sif Orellana og Steffen Juhl som startede og sammen ejede Greenilicious. De havde to afdelinger. Den her og en i Jægergårdsgade. Senere købte Steffen Juhl de to andre ud og skiftede navn til Juhls Spisehus. Men det stunt gav ikke flere kunder, og afdelingen i Magasin lukkede endelig først i 2023. 

 

De prøvede trods alt noget nyt

Greenilicious lå i Magasin ved åen Aarhus. De kaldte sig selv din grønne café med comfort food og takeaway. Det var de også langt hen af vejen. I starten kunne de i den grad trække gæster til. Men de kunne ikke holde niveauet, og til sidst var der ikke mange gæster i caféen. De ble vnøddt til at lukke og slukke. Desværre for var et godt input de kom med.

 

Maden hos Greenilicious i Magasin 

Det var ​​ærlig comfort food, der langt hen ad vejen var lavet fra bunden og med gode råvarer, fuldkorn og grøntsager. Café JUHLs har fokus på de plantebaserede råvarer, men de er ikke fanatiske. Du finder også kød og fisk på menukortet.

 

Fra morgenstunden bød caféen på friskbagt surdejsbrød fra La Cabra med Thise Vesterhavsost, smør og marmelade eller ​​​​Simply avo, der var avocado og frisk tomatsalsa på ristet rugbrød med hjemmelavet persillepesto, friske urter, balsamicoglace og chiliflager. Lidt anderledes end meget af det mad man fik ved åen. Det appelerede til den lige mere sundhedsbevidste del af befolkningen. 

 

Burgeren

Til frokost og aften var der kun to forskellige burgere. Meaty mess med briochebolle, hjemmelavet oksebøf, smeltet cheddar, bacon, grønt, mayo, ketchup og et strejf af chili eller vegetarudgaven kaldet Veggie Wonder med plantebaseret bøf, smeltet cheddar, hjemmelavet chilimayo, grønt, sød sennep og ketchup. De kunne fås begge som menu med rodfrugtfritter og hjemmelavet chilimayo. De trak ret godt inden der kom flere gode burger-steder til Aarhus. 

 

Salat, toast og wraps 

Der er også to varianter af salater. En græsk udgave med kylling eller falafel, quinoasalat med feta, semidried tomat, rød spidskål, oliven, syltede rødløg, æble, persille, saltede mandler og hjemmelavet haydari. Den anden var en Asian temptation. Var man mere til det lune, var der spinatpandekage med oksespidsbryst, en classic eller veggie toast eller en open sandwich på ristet surdejsbrød med avocado, 2 spejlæg og sprød bacon.

 

Den søde tand

Her var også søde sager. Heriblandt smørcroissant, Snickers, Bounty og brownie med dulce de leche.

 

Vin/drikke

Udvalget spændte vidt lige fra friskpresset juice, økologisk kaffe og til fadøl, vine og drinks. Det var ganske fint, men det var også dyrt. Priserne var på niveau eller dyrere end mange af de større caféer ved åen. Her var der udeservering i solsiden. Det kunne godt være svært at konkurrere med. 

 

Stemningen hos JUHLs i Magasin

Caféen lå i stueetagen hos Magasin og havde facade og ganske få siddepladser ud til åen. Her var gamle genbrugsmøbler, og man sad med frit udsyn til sko- og taskeafdelingen. Knap så fedt, og ret kikset de ikke havde skærmet af. Ingen gider spise dyr mad midt i en skoafdeling, med mindre man arbejder der. Indretningen passede på ingen måde ind i et stormagasin. 

 

Stemningen var nede på jorden, men der var til tider fart over feltet. Mad og drikke bestilte og betalte man ved disken. Betjeningen var okay hurtig ved disken, og man kunne hurtigt finde sig en plads ved et bord, hvor maden så blev serveret. Smart nok man betalte inden man fik sin mad. 

 

Prisniveau

Det var ikke helt så billigt hos Greenilicious i Magasin. Her betalte mad for kvalitet og for at sidde der. Sådan var det. Salaterne og toasent kostede 98 kr., burger, wraps og open sandwich stod til 108 kr.. Morgenretterne var billigere og koster mellem 58 og 88 kr..

 

 Greenilicious i Magsin

 

Greenilicious i Magasin se fra den modsatte side af åen

 

øl hos Greenilicious

 

Lidt salat hos Greenilicious

 

Suppe hos Greenilicious

 

Fin ret hos Greenilicious

 

Tung kage hos Greenilicious

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Bar’sushi i Jægergårdsgade?

Hvad er et badehotel i Danmark?