Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv set ude fra torvet

Husker du Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv?

 

Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv havde i de foregående år oplevet en række udfordringer, der havde gjort dens tilværelse alt andet end stabil. En række forpagtere havde forsøgt at tage stedet under deres vinger, men måtte gang på gang opgive drømmen om at drive denne pølsevogn, der ellers havde været en kendt institution på Frederiksbjerg. Det resulterede i en del forvirring og usikkerhed blandt kunderne, da åbningstiderne var uregelmæssige og svære at regne med. Kunder var der ikke mange af, og det er mange år siden nogen har haft succes med pølseboden. Desværre kan man sige. At Børnenes Kontor har lavet eksklusivaftaler med Steff Houlberg kunne være svært at forstå, men sådan var det.

 

Endnu en ny mand prøvede lykken

Men så skete der noget nyt. Thomas Gyldenløve Thidemann, der tidligere havde haft succes med at drive Gufferen på Samsø, overtog stedet som ny forpagter. Dog holdt han ikke længe. Han kom med friske ideer og en vision om at revitalisere torvet ved at tilføje nye borde og bænke, så kunderne kunne nyde deres mad udendørs, når vejret var til det. Ambitionerne var store.

 

Maden i Grill- og pølsehytten var i den grad traditionel, fordi Børnenes Kontor havde monopol på en stor del af pølse- og grillhusene i Aarhus. Det betød, at pølserne og det meste andet kom udelukkende fra industrigiganten Steff Houlberg. Dog var der en vis fleksibilitet, idet nogle af retterne kunne tilberedes af Thomas Gyldenløve Thidemann selv, hvilket blev mødt med stor begejstring.

 

Lidt ristede pølser hos Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv

 

Prøvede trods alt noget nyt

En af de ting, der skilte dette sted ud fra mange andre, var den hjemmelavede mad som Thomas Gyldenløve Thidemann tilførte. Det spændte fra ribbenssandwich med hjemmelavet rødkål og agurkesalat til frikadellesandwich og bøfsandwich med hjemmelavet sovs. De tilbød endda en tysk karrypølse med hjemmelavet karrydressing. En lille detalje, der fangede folks opmærksomhed, var muligheden for at få hakkebøffen stegt rosa, hvis man specifikt bad om det – ellers var den tør og gennemstegt.

 

En hjemmelavet burger hos Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv.

 

Den nye forpagter, der havde overtaget stedet, lagde vægt på at skabe en stabil og pålidelig pølsevogn. De havde en vision om at bringe den gode, gamle, danske pølsevognskultur tilbage til Frederiksbjerg Torv. Pølsevognen var ikke blot en hvilken som helst pølsevogn; den var markant større og mere permanent anbragt end mange af de pølsevogne, man ellers så rundt omkring, men trods det lukkede Thomas Gyldenløve Thidemann igen efter få måneder. Kunderne blev ganske enkelt væk.

 

Prisniveauet

Når det kom til priserne, var de meget rimelige. Her kunne man få en velsmagende burger, ribbenssandwich, bøfsandwich eller frikadellesandwich for bare 65 kr. En ristet hotdog kunne erhverves for 32 kr., og en sodavand kostede 15 kr. Desuden var der mulighed for at få en menu med fritter og en valgfri drik til en samlet pris af 99 kr.. Det var gode priser, og de burde have trukket flere kunder til. Men efter så mange år med ustabile forpagtere, mad, priser og ikke mindst åbningstider var det op ad bakke. Det ville kræve meget mere tid og stabilitet af vende forretningen.

 

Pristavle hos Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv

 

Atmosfæren

Atmosfæren var inkluderende og venlig, og det var ikke svært at komme i snak med andre kunder, mens man ventede. Der var en generel følelse af fællesskab og god stemning, som blev yderligere forstærket af, at Thomas Gyldenløve Thidemann stort set altid selv var til stede, som personligt engagerede sig i kundekontakten med de meget få kunder som var der.

 

Som en praktisk detalje var der også parkeringspladser i nærheden, hvilket gjorde det let for folk, der var på farten, at stoppe forbi for en hurtig bid mad. Makkerparret var effektive og kunne hurtigt tilberede to hotdogs, hvis man var i en fart.

 

Frederiksbjerg Torv set indefra pølseboden

 

Endelig var/er Frederiksbjerg og Frederiksbjerg Torv et område, der var rigt på forskellige spisesteder. Men på trods af denne mangfoldighed var der kun to steder, der holdt fast i den danske grillkultur med pølser og bacon fra danske grise. Dette var noget, der blev værdsat af de lokale kunder, der gang på gang vendte tilbage for at støtte denne gamle danske tradition.

 

Her mangler et lysskilt hos Grill- og pølsehytten på Frederiksbjerg Torv

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Aros Sandwich i Vestergade? (Lukket permanent)