Kung Fu Express på Oddervej i Højbjerg

Hvem husker Kung Fu Express på Oddervej?

 

På Oddervej i Højbjerg lå den asiatiske takeaway, Kung Fu Express. Steder lukkede i 2022, uden at fortælle det til nogen. Lidt undeligt, at man ikke melder det ud til sine tidligere kunder på de sociale medier og andre steder. Men det gjorde Kung Fu Express ikke. De lukkede over natten og forsvandt. Hvorhen vides ikke.

 

Maden var inspireret af det kinesiske køkken, sagde de selv. Det var takeaway, den stod på, og det havde de styr på. De havde ofte travlt omkring 18 tiden, så et godt råd er at bestille i god tid. Der var ikke andre i Højbjerg dengang, som gjorde i kinesisk mad, så de havde mere eller mindre monopol. 

 

Maden hos Kung Fu Express

De have et bredt udvalg, måske også lidt for bredt. Der var noget for de fleste, der var til asiatisk mad. Der var mange forretter, hovedretter, china box, sushi, og så var der alle menuerne oveni. Det var ikke ligetil at finde ud af, hvad man skulle vælge. Det var forvirrende for de fleste med et så stort menukort.  

 

Menuer

Kung Fu Express havde gjort det let for dig, der havde svært ved at bestemme dig på det store menukort. Det sagde de i hver fald selv. Der var fire forskellige menuer som fx wok menu B startende med hønsekødssuppe med asparges, forårsrulle (6 små stk.) og sur-sød sovs samt stegt kylling i karry og grøntsager. Der var også sushimenuer med op til 20 stk.. Var familien samlet, havde de også lavet familiemenuer. Her var menuer fra 3 personer og helt op til 12 personer. 

 

China box eller hovedret

En billig omgang mad var den velkendte china box, hvor det hele var fyldt i samme box. Der var to størrelser og tre forskellige slags at vælge imellem. En hovedret med stegte ris eller japanske nudler var der et pænt udvalg af. Kødet kunne være and, okse eller kylling. Til vegetarerne var der tofu – intet andet.

 

Ville du selv vælge sushi var der de klassiske som hosomaki, uramaki, nigiri, futomaki og også sashimi der var på menuen. De var ikke sushi som var kokkene hos Kung Fu Express var bedst til. Det blev aldrig den helt store succes, da kunder mere var til de kinesiske retter.

 

Drikkevarer

Der var ikke det store udvalg, man fandt af drikkevarer. Et par asiatiske øl som Asahi, Sapporo, Sapporo Black og Tsingtao. Ellers var der de sædvanlige sodavand som Coca Cola, Fanta, Sprite og Coca Cola Zero. 

 

Atmosfæren

Der var nogle gange fart på hos Kung Fu Express, og de fik noget langet over disken omkring spisetid. Det gør de med venlighed og smil. Resten af åbningstiden var der pænt dødt i forretningen. Men det ser man ofte, når man bevæger sig lidt uden for Aarhus C. 

 

Prisniveau

Du fik meget til prisen. Wokmenuer med tre retter kostede 178 kr., hvilket var helt fair. Det samme gjalt for en sushimenu med 28 stykker til 259 kr.. China box stod til 60 kr. for en lille og 75 kr. for en stor. Hovedretterne kostede mellem 92 kr. og 128 kr.. Pris og kvalitet hang nu fint sammen hos Kung Fu Express.

 

LÆS OGSÅ:

Guide til caféer i Århus:

Husker du Kählers Spisesalon i M.P. Bruuns Gade?

Husker du Brasserie Piaf i Jægergårdsgade?

 

Kung Fu Express lå i sin tid på Højbjerg Torv