Markedshallen Nicolinehus på Aarhus Ø – et must try

 

Nicolinehus ligger på Aarhus Ø. Det ikoniske byggeri kan man ikke undgå at få øje på, når man nærmer sig øen. Bygningen er spændende og gennemtænkt, men også blandt de mest vellykkede på Aarhus Ø. Markedshallen ligger i stue-etagen i Nicolinehus med udsigt ud over vandet. Her finder du et madmekka, som ikke er set før i Aarhus. Indretningen og arkitekturen er nordisk på den gode måde tilsat noget rå storhed fra Berlin og New York.

 

En madoplevelse af de bedre

Spisestederne eller madboderne, som nogle også kalder dem, er alle med faste køkkener. De er en del af bygningen og er alle professionelle køkkener. Der er 11 køkkener og to barer. 

 

Idéen bag markedshallen er, der skal være fokus på lokale råvarer, lokalt håndværk og på globale smagsoplevelser. Madaktørerne, ja det kalder de sig, skal have hvert deres unikke mad at byde på. Så vi kommer ikke til at se fire madaktører med smørrebrød, burgere, ramen mv. her.

 

Det er hjemmelavet mad

Det er ikke streetfood, vi har med at gøre. En del kan måske fristes til at tro det, da der er mange køkkener i hallen. Maden er hjemmelavet, og mangfoldigheden er stor. Idéen er, at alle laver noget forskelligt. Niveauet er på niveau eller højere end på en del restauranter. Tilsæt så de mange valgmuligheder. Her er noget for alle, og det store udvalg gør, at alle kan få det, de har lyst til. 

 

Markedshallen i Nicolinehus er noget af det bedste, der er sket på madfronten i Aarhus i lang tid. Den har været længe undervejs, men hold op, hvor er det hele ventetiden værd. Det er et must try.

 

Gode stole og borde

Noget at det, som skal fremhæves i Markedshallen, er, man sidder godt. Det er gode stole og borde. De er bedre end på de fleste restauranter. Måske forståeligt nok, da maden også er på restaurantniveau. Stole og borde er i forskellige højder, hvilket gør, man kan vælge, om man er mest til høje stole – og borde eller almindelige stole og borde. Markedshallen har plads til 500 gæster indenfor og mindst 300 udenfor.

 

Det oser af god stil

Placeringen er velvalgt. Udsigten til den ene side er mod den gamle lystbådehavn. Den anden side er mod Havnebadet, Det Grønne Fyr og indsejlingen til havnen. Miljøet er maritimt, og der er godt gang i de bynære havnearealer. 

 

Læs også:

Bazar Vest: Se spisestederne i det multikulturelle madmekka

 

Senest opdateret: 03/03/2024 10:03