Hunters Pub i Frederiks Allé

Husker du Hunters Pub? (Lukket permanent)

 

I Frederiks Allé lå et lille værtshus. Det havde ligget der i mange år, og der var ikke ændret meget, hverken på facaden eller indenfor. Facaden var råpudset, og de gule markiser fangede øjet. Navnet var Hunters Pub. Om Hunters stod for jagten på øl, drinks eller kvinder og mænd, måtte gæsterne selv vurdere, men mulighederne var mange. Hunters Pub havde eksisteret siden 1976. Før det havde stedet heddet Den Våde Høne, og dengang var der både restaurant med mad og værtshus.

 

I 37 år drev ægteparret, Lisbeth og Michael Helin, Hunters Pub med stor succes. Men nytårsaftensdag 2023 lød den allersidste skål på den engelsk-inspirerede pub og stedet er i dag lukket og slukket. Men stedet kunne ikke rigtig sælges. Synd og skam, da baren var som et hjem for rigtig mange stamkunder. Ejerne var ikke meget på pubben de sidste mange år. Det var yngre bartendere, vi så.

 

Stamgæster og feststemning

Den lange bar tog imod gæsterne. I dagtimerne sad mange stamgæster i baren, og hen på aftenen tog et blandet publikum over, og der var feststemning. På trods af den lange bar var der ingen fadøl, men kolde håndbajere. Priserne var i den lave ende, og her var plads til alle. Her kom både unge som ældre, og man snakkede med hinanden, høj som lav.

 

Drikkevarer

Hos Hunters handlede det om håndbajere. Der var ingen fadøl. De mest populære var Ceres, og de blev ofte solgt som Aarhus-sæt med en Arnbitter til. Royal, Carlsberg, Thor og Tuborg var også at finde i køleboksene.

 

Var du ikke til øl, var der Breezer, Mokaï og shots, ligesom bartenderne gerne lavede en drink som gin og tonic eller rom og cola. Skulle du have noget at holde varmen på, var der kaffe med Bailey eller irsk kaffe.

 

Atmosfæren på Hunters Pub

Når du åbnede døren til Hunters, blev du budt velkommen af den lange bar, hvor gæsterne sad på barstole og talte med sidemanden og bartenderne. Stemningen var ofte høj, og man kom hinanden ved. Der måtte ryges i baren, så der kunne være røgfyldt.

Musikken kom fra jukeboksen, som gæsterne betalte og bestilte. De mørke mahognimøbler var gennemgående. Et større selskab kunne tage plads i det tilstødende lokale, hvor der også var storskærm.

Betjeningen var imødekommende og smilende og var med til at holde gang i festen. De var klar til en snak over baren.

 

Gæster på Hunters

 

Spillemaskiner og dart

Var du til konkurrence og spil, var der dart og mulighed for at rafle. Håbede du på jackpot, var der spillemaskiner for enden af baren. Ellers var det ved bordene og i baren, det skete. Pubquizz var der ikke hos Hunters, selvom flere af gæsterne savnede det til tider.

 

Historie og nostalgi

Hunters Pub bar på en lang historie, som stamgæsterne ofte delte med hinanden over et glas øl eller en dram. Mange af dem havde været trofaste gæster i årevis og huskede de gode gamle dage, hvor værtshuset havde et anderledes præg og stemning. Der var en vis nostalgi forbundet med stedet, som tiltrak både gamle kendinge og nye ansigter på udkig efter et autentisk værtshusmiljø.

 

Arrangementer og begivenheder

Hunters Pub var også kendt for at arrangere forskellige begivenheder og temaaftener. Fra live musik og karaoke til sportsbegivenheder på storskærm og tema-fester, der fejrede alt fra St. Patrick’s Day til Halloween. Disse begivenheder tiltrak altid en stor skare af gæster, der var klar til at feste og hygge sig sammen med andre ligesindede.

 

Stamgæsterne fra lokalområdet 

Hunters Pub var mere end bare et værtshus; det var en del af lokalområdet og det sociale stof i samfundet. Det var et sted, hvor folk mødtes, knyttede venskaber og delte historier. Pubben støttede også lokale sportsklubber og velgørende formål og var en vigtig del af det lokale fællesskab.

 

Avisartikel fra Hunters

 

LÆS OGSÅ:

Guiden til billig morgenmad i Aarhus

U-Bahn – natklub ved åen

Hos Anders på Telefontorvet

Cirkuskroen på Skovvejen