Mefisto Bistro & Beværtning set udefra Volden af

Husker du Mefisto Bistro & Beværtning 28​?

 

Mefisto Bistro & Beværtning 28​ lå i det brostensbelagte Latinerkvarter. Lokalerne var de samme, som det “gamle” Mefisto lå i. Det kan godt lyde forvirrende. Og helt nemt er det nu heller ikke at forstå. Mefisto Bistro & Beværtning 28 lukkede den 1. maj 2023 efter “kun” seks måneder. Den “gamle” Restaurant Mefisto er flyttet et par husnumre op ad gaden, og hedder i dag Mefisto Restaurant & Gårdhave.

 

Ejerne var Lars Kyllesbech Nielsen, Anders Dahlstrup og Dines Eskildsen. På adressen ligger der i dag en pizza-restaurant og bar. Den ejes af den samme ejerkreds, som stod bag Mefisto Bistro & Beværtning 28.

 

Svært at kende forskel på “gamle” Mefisto og “nye Mefisto

Idéen var, at folkene bag Mefisto lavede en ny restaurant længere oppe ad gaden med navnet Mefisto Restaurant & Gårdhave. Meget tæt på det nu lukkede navn; Mefisto Bistro & Beværtning 28 . 

 

Den nye restaurant kom til at ligge på samme side som det gamle Mefisto. Idéen var, og er stadigvæk, at lave den samme slags mad, som det “gamle” Mefisto gjorde, bare billigere og mere uformelt. Ejerne gav restauranterne to forskellige navne, men hvor Mefisto indgik i begge som deres respektive husnumre. Men det kunne gæsterne ikke finde ud af. Konceptet virkede ikke særligt gennemtænkt set i bagklogskabens klare lys. Menukortene lignede desuden hinanden, hvilket heller ikke gjorde det nemmere at bestille bord, da det kun var de færreste, der vidste, i hvilken af Mefisto-restauranterne de bookede bord. 

 

Maden hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

For alle, der ville have en rundtur i det klassiske køkken og dets håndværk, var Mefisto Bistro & Beværtning 28​ et oplagt sted at besøge. Der var velsmag for alle pengene i de hyggelige lokaler, hvor folk kom hinanden ved. Man sad tæt. Det var en del af charmen. Når vejret tillod det, så var gårdhaven åben. 

 

Mange forbandt Mefisto Bistro & Beværtning 28 med en fiskerestaurant. Sådan var det også engang, men de ville gerne noget andet og mere. Dog har fisk og skaldyr altid stået en af ejerne, Lars Kyllesbech, nær. Hummer, stjerneskud, rejer, østers og stegte rødspætter er nogle af deres mange fiskeretter. Mefisto Bistro & Beværtning 28 havde meget andet end fisk at byde på, og det var en fatal fejl at tro, det kun var fisk, restauranten var god til. 

 

Der var også forskellige steaks såsom Côte de boeuf, oksemørbrad eller rib eye. Deres oksetatar var også værd at nævne. Ellers kan hønsesalat på surdejstoast rørt med champignon og asparges og med sprødt skind nævnes. Der var også altid mindst tre vegetar-retter på menukortet.

 

Deres brunch kunne noget

Mefisto Bistro & Beværtning 28 lavede en nytænkende brunch. Den var helt forrygende og til prisen en seriøs kandidat til byens bedste. Selvom brunchen var hittet, så var a la carte også pænt stort her. Der var altid en del faste retter på kortet, som med tiden er blevet klassikere. Her kunne med rette nævnes deres stjerneskud, fiskefrikadeller, fiskesuppen, pighvarren, den røgede laks med flødestuvet spinat eller den helstegte rødtunge.

 

Hummerburgeren hos Mefisto Restaurant & Gårdhave

 

Charmerende og hyggeligt

Hos Mefisto Bistro & Beværtning 28 var der en naturlig charme, og atmosfæren var afslappet, hyggelig og stilfuld på samme tid. Inspirationen fra Frankrig var tydelig. Bordene var dækkede med hvide duge og levende lys. Lav musik samt folks snakken og grin skabte stemningen. Når et spisested er populært. Ja, så er der selvsagt også mange mennesker. Man sad tæt. Og det var der hos Mefisto Bistro & Beværtning. 

Der kom både forretningsmænd i jakke og slips, kunstnere, politikere og studerende, men der var nu ret mange gæster, som kendte Mefisto Bistro & Beværtning 28 i forvejen. Kredsen af kunder var rimelig bred og pænt trofast mod stedet.

 

Den gamle franske østersvogn er fremme hos Mefisto Bistro & Beværtning

 

Mefisto Bistro & Beværtning 28 var et klenodie i Aarhus. En restaurant, hvor hjerterum, atmosfære, det enkle og det ukomplicerede var i højsædet. Man kom hinanden ved på restauranten, og der var en helt særlig stemning i restauranten. 

 

Prisniveauet hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

Priserne var rimelige. Det var ikke de laveste i byen, men når man kendte kvaliteten og smagen, fandt de fleste niveauet fair. Pris, beliggenhed og kvalitet hang sammen. Ikke noget nyt i det, og med en af de bedste lokationer i Aarhus i det gamle Latinerkvarter, ja, så siger det sig selv, at det kostede/koster lidt mere end hos de store turistfælder, hvilket kun var/er forståeligt. 

 

Vin/drikke

Vinkortet hos Mefisto Bistro & Beværtning 28 var bredt. Det skal de have, men stort var det ikke. Udvalget af vine matchede maden. Vinene fandt man i forskellige prisklasser. Der var også specialøl på fad, saft og sodavand. Billigste glas vin kostede 88 kr., mens den billigste flaske kostede 348 kr.. Postevand var gratis, hvis du købte andre drikkevarer. 

 

En specialøl fra Carlsberg på 0,4 cl. kostede 68 kr.. Kunne man klare sig med en Carlsberg Pilsner på fad, kunne man slippe med 58 kr.. Der var også alkoholfrie øl på kortet, og de kostede 48 kr. stykket uanset, hvilken man valgte.

 

En halv hummer hos Mefisto Bistro & Beværtning

Mefisto Bistro & Beværtning 28

Lidt bobler hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

Et stjerneskud hos Mefisto Bistro & Beværtning

En af frokostretterne hos Mefisto Bistro & Beværtning

En goddd vin hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

En klassiker hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

Oksebryst hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

Frokosten hos Mefisto Bistro & Beværtning 28

Røget ål hos Mefisto Restaurant & Gårdhave

 

LÆS OGSÅ:

Husker du Restaurant ATRIUM?

Husker du Grillen Burgerbar på Klosterport i Aarhus?

Husker du Bistro Goulu på Havnen i Aarhus?