Husker du Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg?
I naturskønne omgivelser på Vilhelmsborg, blot 12 kilometer syd for Aarhus, lå Restaurant Mejeriet. De passionerede kokke sørgede for en treretters menu torsdag til lørdag eller brunchbuffet om søndagen. De havde et godt øje for detaljen, værtskabet var varmt og professionelt, anretningerne spændende, og man var sikret en hjemlig hygge i smukke omgivelser inde og ude. Mejeriet havde en MICHELIN Plate for good cooking. Der havde været flere prominente ejere af Restaurant Mejeriet gennem tiderne. Der kunne blandt andet nævnes Søren Pedersen, William Jørgensen og Søren Jakobsen, Allan Poulsen og Martin Lemvig. Til sidst var det Jørgen Danielsen, der drev restauranten, men da han også drev fire andre yderst veldrevne spisesteder i Aarhus, valgte han at afhænde Mejeriet.
3-retters menu med det hele
Torsdag, fredag og lørdag blev der serveret en 3-retters menu inklusive velkomstdrink og snacks, drikkevarer ad libitum samt kaffe og sødt. Aftenen startede med husets velkomstdrink og snacks. Derefter fulgte tre velsmagende og smukt anrettede retter. Det kunne være mosaik af rimmet torsk, dådyr fra Gyldensteen Gods og en cremet chokoladetærte til dessert. Der var friskbagt brød og drikkevarer ad libitum. Retterne skiftede efter sæson og råvarernes beskaffenhed. Bordet havde man i tre timer, hvilket var nok til de fleste.
Brunch med hjemmelavede lækkerier
Om søndagen stod den på brunch. Her fandt man et stort udvalg af hjemmelavede specialiteter. Brødet var friskbagt fra deres eget bageri, Mor Anna, og der var flere hjemmelavede og smagfulde specialiteter. Det tilfredsstillede både øjnene og maven. Udvalget bestod blandt andet af yoghurt, æg, koldrøget færøsk laks, kyllingesalat med friske urter, hjemmelavet leverpostej samt diverse pølser, oste og kager. Af drikkevarer var der friskpressede juicer og økologisk kaffe. Bordet blev reserveret i op til 2 timer.
Stemningen
Beliggenheden var skøn med naturen lige uden for døren. Letbanen holdt i gåafstand fra Restaurant Mejeriet, og gåturen frem til mødet med Vilhelmsborg med lyden og synet af de smukke heste satte kulissen. Bygningen var smuk i sig selv, og indenfor var der en unik stemning i de smagfulde lokaler. Der var god plads ved og omkring bordene, og betjeningen var nærværende og smilende.
Prisniveau
Tre retter med alt inklusiv i tre timer kostede torsdag 495 kr., og fredag og lørdag var prisen 595 kr.. Det var bestemt en godkendt pris. Det samme gjaldt for brunch til 300 kr.. Der var kræset om maden, og kvaliteten og smagen var i højsædet. Desuden sad man i unikke omgivelser, der gav gæsten ro til nydelse.
Arrangementer
Skulle man holde møde eller fest, så bød Mejeriet også velkommen i de forskelligartede og stemningsfulde selskabslokaler. De var i forskellige størrelser og alle oplagte til fester. Noget af det, som Restaurant Mejeriet var kendt for, var netop deres mange selskaber og fester. Stemningen på den store gamle herregård var unik, og parken og de store skove uden for dannede en kulisse af den slags, man maler på de helt store lærreder.
LÆS OGSÅ:
Husker du Nach2Go? Nu er den lukket permanent
Silvestro Pagano valgte at lukke Pips Pizza i Risskov