Pips Pizza i Risskov

Husker du Pips Pizza på Nordre Strandvej i Risskov?

 

Pips Pizza lå på Nordre Strandvej i Risskov. Siden 1992 havde stedet været drevet af Silvestro Pagano. Men denne æra nærmede sig sin afslutning, da Pagano besluttede at sælge sin restaurant på Nordre Strandvej. Stedet blev solgt først i 2024 til nogle som også ville drive pizzaria på adressen. 

 

Grunden til salget skyldtes, at Pagano, som nu var 59 år, fandt det svært at håndtere den meget lange arbejdsuge, der strakte sig fra mandag til søndag. Fridagene har været meget få, og livet som selvstændig er hårdt. Så valget om at sælge Pips er helt forståeligt, selvom en æra sluttede. Silvestro Pagano var en sand mester og en vært af den slags, man altid husker. 

 

Pagano var oprindeligt blevet tiltrukket til Risskov fra Sicilien af kærlighed, da han blev forelsket i en dansk kvinde. Romantikken havde ført til, at Risskov blev beriget med et pizzeria som lavede pizzaer af høj kvalitet. Det var med blandede følelser, at Pagano overvejede at forlade restauranten, som han havde bygget op fra bunden. Hans ønske var, at køberne ville fortsætte med at drive pizzeria i lokalerne. 

 

Maden hos Pips 

Menuen var næsten den samme som ved åbningen, men der var sket et par ændringer gennem årene. Gæsterne vendte igen og igen tilbage til Pips Pizza, et populært sted for alle, der var til pizza og pasta, især børnefamilier. 

 

For Silvestro Pagano betød kvaliteten noget særligt. Pizzaerne blev lavet fra bunden, og råvarerne kom så vidt muligt fra Italien. Pizzadejen var blandt andet lavet af speciel “passata di pomodoro”. Der var mange pizzaer at vælge imellem på menuen, og de havde alle en mening med deres tilstedeværelse.

 

Der var 11 almindelige pizzaer og to calzone, alle lavet med gouda ost og tomatsauce. Fyldet varierede fra pepperoni og oksefilet til skinke og oksekød.

 

“Antica Pizza Originale” bestod af 14 forskellige varianter. De blev lavet med mozzarella (fior di latte) og hjemmelavet tomatsauce (passata di pomodoro). De pizzaer var mere i den oprindelige italienske stil med råvarer så som parmaskinke, bresaola, italiensk salami og frisk basilikum. Der var også fem “Pizza Bianca”, som var med mozzarella og uden tomatsauce, deraf navnet bianca. Generelt var pizzaerne meget mættede og flere af dem havde kultstatus. 

 

Pasta

Pastaudvalget bestod af 11 forskellige retter. Blandt dem var tortellini, penne, spaghetti og lasagne. Alle retterne blev serveret med mindst to stykker nybagt brød til. 

 

For børnene var der tre særlige børnepizzaer eller en spaghetti-ret, men stort set alt maden var noget som børnene kunne lide. Så at tale om børneretter her, var vist mest et spørgsmål om størrelserne på portionerne. 

 

Atmosfæren

Der var en hyggelig og afslappet stemning hos Pips Pizza. Stedet var jordnært med borde uden duge og med fyrfadslys. Betjeningen var imødekommende og venlige, og de tog sig tid til gæsterne. I dag var Pagano gift med en thailandsk kvinde, som havde haft en stor indflydelse på Pips. Hendes påvirkning var grunden til, at restauranten udvidede sit menukort med et asiatisk koncept kaldet “East Asian Kitchen”. Stamkunderne var mange af hos Pips. For alvor mange. Uanset hvad der ellers kom til Risskov af konkurrenter, så kunne det ikke ses eller mærkes hos Pip. Tværtimod kom der bare flere og flere gæster og kunder til 

 

Prisniveau

Priserne på pizza hos Pips Pizza lå i den høje ende af skalaen sammenlignet med flere af kollegerne i det nordlige Aarhus. Men deres pizzaer var heller ikke lavet af en indfødt italiener. Men taget råvarernes kvalitet i betragtning, var priserne mere fair. En almindelig pizza kostede mellem 99 og 125 kr. En “Antica Pizza Originale” lå i prislejet 95 til 145 kr., mens “Pizza Bianca” kostede mellem 119 og 145 kr. Pastaretterne var prissat mellem 105 og 110 kr., hvilket var ret billigt for en stor og mættende omgang, hvor alt var hjemmelavet. 

 

Pips Pizza i Risskov drives af Silvestro Pagano

Nordre Strandvej i Risskov