Multi Køkken på Silkeborgvej i Åbyhøj

Husker du Multi Køkken på Silkeborgvej?

 

På Silkeborgvej nummer 54 lå Multi Køkken. Det var en lille og prisvenlig takeaway-forretning, som vi havde med at gøre. De åbnede for første gang i maj 2022 og lukkede og slukkede i marts 2023. Desværre holdt den ikke særlig længe. Kunder blev væk, og det kunde ganske enkelt ikke løbe rundt. Idéen var ellers god. 

 

Idéen hos Multi Køkken var frisk hjemmelavet mad til lave priser. Udover det, så skulle der også være stor valgmulighed i deres mad. Lokalerne var relativ nyrenoverede. De var pæne, og det var indbydende at komme ind i forretningen. 

 

Multi Køkken lå overfor Aarhus Tech og ved Ceresbyen, så deres kernekunder var uden tvivl studerende. Multi Køkken havde åbent både til frokost og aften alle ugens dage.

 

Maden hos Multi Køkken

Det lå ligesom i navnet. Maden eller madstilen var ikke fra et specifikt land. Det gav ifølge Rania fra Multi Køkken ikke mening. De lavede den mad, de synes smagte godt, og som var mere eller mindre sund og nærende. 

 

Meningen med maden var, at den skulle være sund. Det var den i høj grad i salatbaren, men også blandt nogle af de varme retter. Der var en del at vælge imellem, og man kunne vælge bare at tage fra salatbaren og ikke af de varme retter og omvendt. 

 

Ruller med okse, kylling og falafel

Hos Multi Køkken var der altid ruller. Der er tre forskellige at vælge mellem. Okse, kylling og falafel. Svinekød var der ikke i forretningen. Kødet var ikke fra spyd, men stegt på en pande. Falaflerne var hjemmelavede. Prisen på en rulle med falafel var 35 kr., og dem med kød kostede 45 kr. stykket. Det var en lav pris i Aarhus, selvom kvaliteten af råvarer ikke var den bedste, men nok den billigste. 

 

Dagens varme ret

Der var få faste retter blandt dagens varme retter, da meningen var, at den skulle skifte hver dag. Butter chicken var der dog hver dag. Grunden var i følge dem selv, at det var en klassiker, som de fleste kunder kunne lide og efterspurgte. Den var vist hjemmelavet og var moderat spicy. 

 

Dagens ret kunne eksempelvis være kylling i karrysovs med ærter og gulerødder, oksekød i tomatsauce, kalkun i sur/sød sauce. Tilbehøret kunne være stegte kartofler eller ris. Meningen var, at det var retter, som egnede sig godt som takeaway, og som selvfølgelig smagte godt. 

 

Betjeningen

Det var en utrolig venlig betjening, man mødte hos Multi Køkken. Man fornemmede med det samme, at personalet oprigtigt ville gøre kunderne glade. Ud over det, så var de effektive. Der var ikke lang ventetid, også selvom der nogle gange var godt fyldt med kunder i den relative lille forretning. Vi elskede og elsker den her slags personlige forretninger, hvor man satte/sætter en ære i sit arbejde. Mere af det. 

 

Prisen afhænger af vægten

Afregningen var let. Meget let. Man valgte en bøtte og valgte, hvad man vil have i. Stillede den på vægten – og det kunne man gøre løbende. Salatbaren kostede 10 kr. pr. 100 g. Hvis man valgte hummus, haydari og tzatziki var der tilbud på 350 gram for 25 kr.. Prisen skulle ses i det lys, at en del af maden var hjemmelavet fra bunden af. Selv hummus, haydari og tzatziki var hjemmelavet. Det var et stort plus.

 

Studierabat 

Der var 20% i studierabat på kebab og kylling. Der var ikke rabat på falafler, da de var så billige i forvejen. Om det var fair, at det kun var studerende der fik rabat kunne diskuteres, men sådan var det. Arbejdsløse og pensionister måtte betale fuld pris. 

 

Drikkevarer

Slush ice og de velkendte sodavand og vand var, hvad man kunne købe at drikke. 

 

Du kan godt få maden leveret

Hvis man ikke selv gad hente sin mad, så var Multi Køkken på Silkeborgvej på Wolt, hvilket gjorde, du kunne få den bragt til døren. Dog betød det, at man skal betale Wolt for udbringningen, plus forretningen må betale en pæn procentdel af prisen bare for at være med hos Wolt. Det var en dyr løsning i forhold til at hente sin mad selv. 

 

Maden hos Multi Køkken var dog yderst velegnet til udbringning, da den ikke tog skade af en centrifuge-tur i en rygsæk på et cyklende bud. 

 

Lidt buffet hos Multi Køkken

Salatbaren hos Multi Køkken

Man skulle pas på en glidende tackling her vedd salatbaren hos Multi Køkken

Disken hos Multi Køkken

Der var pænt og rent hos Multi Køkken

De varme rettet hos Multi Køkken

Silkeborgvej set fra Multi Køkken

 

LÆS OGSÅ:

Café Melone har lukket og slukket i Frederiks Allé