Spicy restaurant i Sønder Allé

Sådan netværker du som selvstændig

 

At skabe et netværk kan være svært, men som selvstændig kan det både være med til at berige din hverdag og hjælpe din virksomhed. Man kan bruge et fagligt netværk til mange ting. Nogle trækker på deres netværk for at få faglig sparring og nye input til deres arbejdsliv. Andre bruger deres netværk til at sprede kendskabet til deres virksomhed og på den måde øge deres salg. Man kan naturligvis også bruge det til begge dele.

 

Der er mange måder at skabe og udvide sit netværk på. Først og fremmest er det en god idé at opsøge events, hvor du har mulighed for at møde og mingle med andre iværksættere, selvstændige eller relevante folk inden for dit felt. Deltag i iværksætterevents, konferencer, workshops eller andre relevante begivenheder. Hvis du gerne vil have råd til at komme til flere netværksevents eller tage kurser i at netværke, kan du tage et lån til selvstændige og rigtigt komme i gang med at netværke.

 

Du kan også blive medlem af et iværksætternetværk, som holder møder og meetups med jævne mellemrum. Det er en oplagt mulighed for at mingle med andre og opbygge relationer. Det er også en mulighed at blive medlem af den lokale erhvervs- eller brancheforening for at udvide dit netværk.

 

Brug også andre kanaler

Sociale medier kan være et genialt værktøj til at udvide sit netværk. Facebook, Twitter og især LinkedIn er gode platforme og kan bruges til at brande din virksomhed og dele ud af faglige tips samt relevante tanker og refleksioner om arbejdslivet. Det kan desuden være med til at understøtte dine faglige evner og gøre dig mere troværdig. LinkedIn kan også bruges til at rekruttere, finde mulige kunder og samarbejdspartnere samt til at blive fagligt inspireret.

 

Det kan også være en idé at opsøge en mentor, der kan give dig sparring på måder at udvide dit netværk på og måske eventuelt kan sætte dig i kontakt med relevante mennesker. En mentor kan også gøre dig opmærksom på nye måder at gribe dit arbejdsliv an på fra et andet perspektiv end dit eget. Der kan være ting, man overser i måden, man griber tingene an på.

 

Brug kollegerne 

En anden måde at udvide dit netværk på kunne være at samarbejde med andre iværksættere. Hvis du fx er grafisk designer og arbejder sammen med en tekstforfatter eller marketingsmedarbejder, kan I tilbyde en form for samlet produkt til jeres kunder. Samtidig er I to til at stå for promovering og branding af jeres pakkeløsning, og du kan på den måde sprede kendskabet til din virksomhed og nå ud til en bredere kundegruppe.

 

Når du udvider dit netværk, er det smart at pleje og vedligeholde det løbende. Det kan du fx gøre på LinkedIn ved at oprette forbindelser til folk, som du møder. Du kan eventuelt følge op på samtaler, du har haft med folk til netværksevents og lignende ved at skrive til dem efterfølgende og spørge ind eller tjekke op. Der er en større chance for at folk har dig i deres hukommelse, når du viser interesse. Det kan også være med til at I kan få en gensidigt givende relation op og køre.

 

LÆS OGSÅ:

Candyfloss-business: Sådan starter du og får succes med at sælge candyfloss

Workshops