Barstart i Fiskergade
Åbningstider
- Lukket •Åbent 18:00 - 02:00
- Fredag• 18:00 - 02:00
- Lørdag• 18:00 - 02:00
- Søndag• Lukket
- Mandag• Lukket
- Tirsdag• 18:00 - 01:00
- Onsdag• 18:00 - 01:00
Barstart ligger i Fiskergade tæt på åen i Aarhus. Baren åbnede i 2009, og er for længst blevet en institution i Aarhus. Fiskergade går parallelt med åen, og den er godt gemt, men ikke desto mindre en ret kendt gade. Barstart holder til i en flot gammel bygning. Der er et skilt på facaden, men ikke stort, men man kan se det De fleste, der kommer på Barstart, kender baren i forvejen, eller fået den anbefalet af kendere.
Hvad er det her for et sted?
Det er ikke til at tage fejl af, hvem der er forbilledet hos Barstart. Der er filmplakater af film, som Quentin Tarantino har lavet, på væggene. Det er umuligt at undgå at se på dem. Det skal ses som et plus, for de er velvalgte og hænger på alle væggene i baren. Quentin Tarantino er en af de mest originale filminstruktører fra de sidste 30 år og har udviklet et nyt filmsprog. Cool nok at bygge en cocktailbar op omkring ham.
Udvalg i baren
Det er cocktails, det handler om. Her er kun én øl på flaske, og Barstart gør sig kun i cocktails og drinks. Udvalget er skarpt og inspireret af Quentin Tarantinos film. Der er omkring 20 drinks at vælge imellem og 17 cocktails.
Prisniveau
Det er ikke lavt. Vi er i den dyre ende af skalaen, når vi taler om cocktails i Aarhus. Cocktails koster mellem 100 og 130 kr., mens drinks koster mellem 75 og 130 kr., hvilket umiddelbart lyder dyrt. Men det er cocktails og drinks i den allerbedste liga, og den slags får man bare ikke i nakken.
Hvordan er stemningen?
Der er mellem 34 og 40 siddepladser, alt efter hvor tæt man sidder. Stilen og indretningen får tankerne hen på storbyer, som er markant større end Aarhus. En del af stolene er af den hårde slags, mens de brune lædersofaer er bløde at sidde i. Man sidder godt her, og tiden flyver af sted.
Betjeningen
Ejeren er der ofte selv, som med kompetente bartendere. Han har styr på det, han laver og gør sig umage. Han har god tid, og er god til at vejlede og hjælpe gæsterne med, hvad de skal vælge. Man fortæller kort, hvad man kan lide, sødme, syrlighed og bitterhed, så kommer der nogle kvalificerede bud på hvad man kan vælge. God og kvalificeret betjening bliver man aldrig træt af.